Ciuperca shiitake

(0)
admin postat de
Shittake o ciuperca originara din Asia de Est, folosita in mancarurile japoneze, chineze, coreene, tailandeze si vietnameze.

La gatit se foloseste sub forma proaspata si uscata. Cele uscate au un usor gust de afumat si trebuie rehidratate in apa inainte de a fi folosite.

Sunt foarte versatile si se pot folosi in supe, stir fry si pot fi amestecate si cu alte ciuperci.

Coada nu se foloseste intrucat este foarte tare. Ciupercile shiitake proaspete se pastreaza acoperite cu un prosop usor umezit, iar cele uscate trebuie sa fie intr-o punga inchisa ermetic, dar se pot si congela.

Sursa acestui articol este blogul culinar Mitinitta.
Alte articole cu:
retete cu ciuperci
recomandari

Pentru a face ciuperci uscate aveti nevoie de un ac de cusut mare, de ata rezistenta si de ciuperci proaspat ...

citește—

Atunci cand iei masa la un restaurant japonez sau esti invitat la masa de catre persoane de origine japoneza ...

citește—

Cand ma gandesc la bucataria japoneza ma gandesc la armonie, disciplina si imaculare. Japonezii sunt cei mai ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite