Galangalul sau ghimbirul siamez

(0)
admin postat de
Galangalul are un gust foarte aromat,o combinatie de piper si ghimbir. Din punct de vedere medical,este folosit ca digestiv si pentru tratarea indigestiei. Creste pana la o inaitime de 3 m,radacinile avand o lungime de app 90cm. Galangalul mare este mai putin condimentat decat cel mic si este folosit pe o scara mai larga. Poate fi cumparat sub forma de radacina proaspata,radacina uscata sau tocat.

Este foarte popular in Thailanda, Malaezia si Indonezia. Radacina poate fi folosita si pentru condimentarea painii. Galangalul mic este folosit si pentru fabricarea bitterului si a lichiorurilor.

In Scandinavia si Rusia este utilizat pentru a da gust berii. Poate fi pastrat o saptamana daca este pus in celofan in camara sau in frigider. De asemenea, poate fi congelat.

Sursa acestui articol este blogul culinar Mitinitta.
Alte articole cu:
ghimbir
recomandari

Ospitalitatea indiana este celebra in India, dar si in restul lumii. Cele trei cuvinte "Atithi Devo ...

citește—

Pentru ca un preparat sa aiba gust, adica savoare, trebuie sa aiba condimente. De mii de ani oamenii pun la ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite