Galangalul sau ghimbirul siamez

Galangalul sau ghimbirul siamez

Galangalul are un gust foarte aromat,o combinatie de piper si ghimbir. Din punct de vedere medical,este folosit ca digestiv si pentru tratarea indigestiei. Creste pana la o inaitime de 3 m,radacinile avand o lungime de app 90cm. Galangalul mare este mai putin condimentat decat cel mic si este folosit pe o scara mai larga. Poate fi cumparat sub forma de radacina proaspata,radacina uscata sau tocat. Este foarte popular in Thailanda, Malaezia si Indonezia. Radacina poate fi folosita si pentru condimentarea painii. Galangalul mic este folosit si pentru fabricarea bitterului si a lichiorurilor. In Scandinavia si Rusia este utilizat pentru a da gust berii. Poate fi pastrat o saptamana daca este pus in celofan in camara sau in frigider. De asemenea, poate fi congelat.

Sursa acestui articol este blogul culinar Mitinitta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc