Galangalul are un gust foarte aromat,o combinatie de piper si ghimbir. Din punct de vedere medical,este folosit ca digestiv si pentru tratarea indigestiei. Creste pana la o inaitime de 3 m,radacinile avand o lungime de app 90cm. Galangalul mare este mai putin condimentat decat cel mic si este folosit pe o scara mai larga. Poate fi cumparat sub forma de radacina proaspata,radacina uscata sau tocat. Este foarte popular in Thailanda, Malaezia si Indonezia. Radacina poate fi folosita si pentru condimentarea painii. Galangalul mic este folosit si pentru fabricarea bitterului si a lichiorurilor. In Scandinavia si Rusia este utilizat pentru a da gust berii. Poate fi pastrat o saptamana daca este pus in celofan in camara sau in frigider. De asemenea, poate fi congelat.
Sursa acestui articol este blogul culinar Mitinitta.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautTARTE si PLACINTE rumenite si iscusite
Tarta cu piept de pui si porumbPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii