Ghimbirul este un condiment cunoscut in toata lumea si are o aroma intepatoare, usor dulce si lemnoasa. Ceaiul de ghimbir este un bun remediu impotriva durerilor de stomac si a greturilor de dimineata. In Europa si America de Nord, este folosit ca mirodeni pentru deserturi, biscuiti, prajituri, dar si la bauturi. In Asia este folosit la toate felurile de mancare ,de la aperitive si antreuri,la salate si muraturi. In China,este prezent in majoritatea retetelor cu carne si legume in tigaie, iar in Japonia este murat pentru a se servi alaturi de sushi. Ghimbirul proaspat se poate decoji inainte de folosire,dar nu e necesar. Ajunge sa fie spalat. Ghimbirul uscat este radacina care a fost uscata, macinata si a devenit pulbere. Ghimbirul macinat isi pierde aroma repede este recomandat sa-l folositi pe cel proaspat care poate fi congelat. Proprietatile ghimbirului Desi calitatile terapeutice ale rizomului de ghimbir erau cunoscute deja, cercetatorii occidentali nu au inceput sa studieze cu atentie efectele acestei plante de exceptie decat de la inceputul anilor ‘80. Nenumarate leacuri traditionale folosesc ghimbirul pentru combaterea febrei, durerii si a starilor de greata. Astazi, sunt deja dovedite nenumarate efecte terapeutice, iar ghimbirul a patruns cu succes si in cosmetica. Responsabil pentru acest succes este in primul rand continutul de gingerol, shogaol si zingerol al rizomilor de ghimbir, care stimuleaza circulatia sangelui, activeaza metabolismul, te ajuta sa arzi grasimile, regenereaza pielea si prezinta o actiune puternic antioxidanta. Este folosit impotriva durerilor de stomac, pentru usurarea digestiei, in cazul senzatiilor de voma, al raului de avion sau de mare, al balonarilor abdominale si al durerilor de ficat, dar si pentru reducerea nivelului de colesterol si pentru tratatarea bolilor de inima. Ceaiul de ghimbir, dar si praful de ghimbir adaugat la o cana de lapte cald, este un remediu ideal in cazul racelilor, pentru calmarea inflamatiilor gatului, a congestiei respiratorii, a sinuzitei si a raguselii, pentru scaderea febrei si eliminarea mucozitatilor, iar impotriva astmului cele mai bune efecte se obtin cu tinctura de ghimbir. In bucatarie ghimbirul este foarte apreciat pentru aroma si iuteala sa, fiind folosit in nenumarate retete. Sursa acestui articol este blogul culinar Mitinitta.
Aceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.
Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptorPlacintele Poale in brau sunt niste placinte traditionale moldovenesti, pline de savoare si gusturi minunate, care te imbie...
Placinte Poale in brauAm pus zaharul in cratita la caramelizat, eu am adaugat si o bucatica de unt dar daca faceti reteta de post nu mai puneti...
Orez cu prune uscatePrajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...
Prajitura cu spuma caramelPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Reteta o am de a o buna prietena... am mancat la ea, mi-a placut, i-am cerut reteta si am trecut la confectionat.
Placinta cu branza dulce stafide si foiSunt sigura ca ai auzit de urmatorul desert si iti voi arata pas cu pas cum se prepara. Chiar daca are mai multe etape de...
Prajitura ToscaCu ce poti sa impresionezi un copilas mai ales cand este ziua lui si el isi doreste cate in luna si-n stele??:)) Asa ca, pe...
Sandvisuri animaluteReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii