Ghimbirul este un condiment cunoscut in toata lumea si are o aroma intepatoare, usor dulce si lemnoasa. Ceaiul de ghimbir este un bun remediu impotriva durerilor de stomac si a greturilor de dimineata. In Europa si America de Nord, este folosit ca mirodeni pentru deserturi, biscuiti, prajituri, dar si la bauturi. In Asia este folosit la toate felurile de mancare ,de la aperitive si antreuri,la salate si muraturi. In China,este prezent in majoritatea retetelor cu carne si legume in tigaie, iar in Japonia este murat pentru a se servi alaturi de sushi. Ghimbirul proaspat se poate decoji inainte de folosire,dar nu e necesar. Ajunge sa fie spalat. Ghimbirul uscat este radacina care a fost uscata, macinata si a devenit pulbere. Ghimbirul macinat isi pierde aroma repede este recomandat sa-l folositi pe cel proaspat care poate fi congelat. Proprietatile ghimbirului Desi calitatile terapeutice ale rizomului de ghimbir erau cunoscute deja, cercetatorii occidentali nu au inceput sa studieze cu atentie efectele acestei plante de exceptie decat de la inceputul anilor ‘80. Nenumarate leacuri traditionale folosesc ghimbirul pentru combaterea febrei, durerii si a starilor de greata. Astazi, sunt deja dovedite nenumarate efecte terapeutice, iar ghimbirul a patruns cu succes si in cosmetica. Responsabil pentru acest succes este in primul rand continutul de gingerol, shogaol si zingerol al rizomilor de ghimbir, care stimuleaza circulatia sangelui, activeaza metabolismul, te ajuta sa arzi grasimile, regenereaza pielea si prezinta o actiune puternic antioxidanta. Este folosit impotriva durerilor de stomac, pentru usurarea digestiei, in cazul senzatiilor de voma, al raului de avion sau de mare, al balonarilor abdominale si al durerilor de ficat, dar si pentru reducerea nivelului de colesterol si pentru tratatarea bolilor de inima. Ceaiul de ghimbir, dar si praful de ghimbir adaugat la o cana de lapte cald, este un remediu ideal in cazul racelilor, pentru calmarea inflamatiilor gatului, a congestiei respiratorii, a sinuzitei si a raguselii, pentru scaderea febrei si eliminarea mucozitatilor, iar impotriva astmului cele mai bune efecte se obtin cu tinctura de ghimbir. In bucatarie ghimbirul este foarte apreciat pentru aroma si iuteala sa, fiind folosit in nenumarate retete. Sursa acestui articol este blogul culinar Mitinitta.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeO ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.
Ciorba de legume cu perisoarea) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataNu am mai facut haiose cred ca de vreo treizeci de ani, dar atunci eram doar ajutor in bucatarie. Mi se pareau foarte greu de...
Desert haioseIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii