Ghimbirul

(0)
admin postat de
Ghimbirul este un condiment cunoscut in toata lumea si are o aroma intepatoare, usor dulce si lemnoasa.

Ceaiul de ghimbir este un bun remediu impotriva durerilor de stomac si a greturilor de dimineata. In Europa si America de Nord, este folosit ca mirodeni pentru deserturi, biscuiti, prajituri, dar si la bauturi. In Asia este folosit la toate felurile de mancare ,de la aperitive si antreuri,la salate si muraturi.

In China,este prezent in majoritatea retetelor cu carne si legume in tigaie, iar in Japonia este murat pentru a se servi alaturi de sushi.

Ghimbirul proaspat se poate decoji inainte de folosire,dar nu e necesar. Ajunge sa fie spalat. Ghimbirul uscat este radacina care a fost uscata, macinata si a devenit pulbere. Ghimbirul macinat isi pierde aroma repede este recomandat sa-l folositi pe cel proaspat care poate fi congelat.

Proprietatile ghimbirului

Desi calitatile terapeutice ale rizomului de ghimbir erau cunoscute deja, cercetatorii occidentali nu au inceput sa studieze cu atentie efectele acestei plante de exceptie decat de la inceputul anilor ‘80.

Nenumarate leacuri traditionale folosesc ghimbirul pentru combaterea febrei, durerii si a starilor de greata. Astazi, sunt deja dovedite nenumarate efecte terapeutice, iar ghimbirul a patruns cu succes si in cosmetica. Responsabil pentru acest succes este in primul rand continutul de gingerol, shogaol si zingerol al ...
rizomilor de ghimbir, care stimuleaza circulatia sangelui, activeaza metabolismul, te ajuta sa arzi grasimile, regenereaza pielea si prezinta o actiune puternic antioxidanta.

Este folosit impotriva durerilor de stomac, pentru usurarea digestiei, in cazul senzatiilor de voma, al raului de avion sau de mare, al balonarilor abdominale si al durerilor de ficat, dar si pentru reducerea nivelului de colesterol si pentru tratatarea bolilor de inima.

Ceaiul de ghimbir, dar si praful de ghimbir adaugat la o cana de lapte cald, este un remediu ideal in cazul racelilor, pentru calmarea inflamatiilor gatului, a congestiei respiratorii, a sinuzitei si a raguselii, pentru scaderea febrei si eliminarea mucozitatilor, iar impotriva astmului cele mai bune efecte se obtin cu tinctura de ghimbir.

In bucatarie ghimbirul este foarte apreciat pentru aroma si iuteala sa, fiind folosit in nenumarate retete.

Sursa acestui articol este blogul culinar Mitinitta.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
recomandari

Galangalul are un gust foarte aromat,o combinatie de piper si ghimbir. Din punct de vedere medical,este ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.