Se crede ca semintele si rizomul grauntelor paradisului au un efect stimulator si diuretic fiind folosite ca remedii naturale in Africa de Vest. Cresc intr-un copacel si este inrudit cu ghimbirul si arborele de nucsoara. Fructele produc seminte mici de culoare maronie,acestea avand o forma neobisnuita, de piramida cu varful bont. Pot fi folosite in orice fel de mancare,ca inlocuitor al piperului negru, avand un gust iute si aromat. Reprezinta un condiment foarte popular in vestul Africii si in Maroc, facand parte din amestecul de mirodenii ras el hanout. Pentru a crea un condiment neobisnuit de piperat,puteti adauga ghimbir. Puneti grauntele paradisului in vin pentru a-i da un gust mai puternic. Se folosesc si la fripturile facute la foc mic la cuptor. Adaugati semintele la marinada sau in sosul de rosii. Ele sunt considerate un puternic afrodisiac. Sursa acestui articol este blogul culinar Mitinitta.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii