Macul

(0)
admin postat de
Semintele de mac au fost folosite pentru proprietatile lor de calmare a durerii in antichitate, astazi e cultivat si folosit drept condiment si pentru calitatile sale medicinale, din el obtinandu-se morfina si codeina. Semintele din India sunt de un galben pal, cele din Turcia sunt maronii, iar cele din Europa sunt cenusii.

Prajituri cu seminte de mac si miere erau oferite atletilor din Grecia antica pentru a le spori vigoarea. Semintele se coc,pentru a le pronunta gustul. In bucataria Orientului Mijlociu, semintele se folosesc pentru a da gust mancarurilor dulci si prajiturilor, deserturilor si umpluturilor pentru strudel.

In India,semintele se presara peste painea proaspat scoasa din cuptor. Presarati seminte peste paste sau taitei, pentru a obtine un gust placut de nuci sau alune.

Sursa acestui articol este blogul culinar Mitinitta.
Alte articole cu:
mac plante medicinale
recomandari

Inrudit cu vita de vie salbatica,se gaseste in peste 250 de varietati, unele destul de otravitoare. Nu este ...

citește—

De la nucile de cocos se consuma atat miezul parfumat, ras si tratat, cat si lichidul dulce din interior, care ...

citește—

Cu denumirea Latina ‘Papaver Rhoeas’ din familia Papaveraceae, macul
impresioneaza prin ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite