Nectarinele – aromate si pline de vitamine

(0)
admin postat de
 

Nectarinele sunt inrudite cu piersicile, avand o aroma similara, desi ceva mai acida. Coaja este neteda, iar pulpa poate avea culori diferite – roz, galbena sau alba.

 

Cand le gasesti

Nectarinele apar in mai si rezista pana in septembrie, asa ca ai destul timp sa te rasfeti cu gustul lor delicios.

 

Cum le alegi

La fel ca piersicile, nu se coc dupa ce au fost culese, asa ca trebuie sa le cumperi deja coapte. Verifica fermitatea lor si evita-le pe cele verzui si pe cele care nu au coaja intacta.

 

Cum le pastrezi

Le poti tine la temperatura camerei pentru o zi-doua, daca vrei sa devina putin mai moi. Daca sunt coapte, iti recomandam sa le pastrezi intr-o pungulita de plastic in frigider si sa le mananci dupa maxim doua zile.

 

Cum le poti pregati

Daca vrei sa le savurezi pe deplin aroma, cel mai bine este sa le mananci ca atare sau in diferite salate de fructe. Exista si retete care contin nectarine fierte sau coapte, dar o mare parte din savoarea fructului crud se va pierde in acest fel.
recomandari

Pepenele galben: Sursa de acid folic
Pepenele galben contine o cantitate considerabila de acid folic, un ...

citește—

Beneficiile afinelor
Afinele au cea mai mare capacitate antioxidanta dintre toate fructele. Sunt foarte ...

citește—

Pe urmele dovleceilor Dovleceii vin din America si apartin familiei cucurbitaceelor. Arheologii au descoperit ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite