Nectarinele – aromate si pline de vitamine

  Nectarinele sunt inrudite cu piersicile, avand o aroma similara, desi ceva mai acida. Coaja este neteda, iar pulpa poate avea culori diferite – roz, galbena sau alba.   Cand le gasesti Nectarinele apar in mai si rezista pana in septembrie, asa ca ai destul timp sa te rasfeti cu gustul lor delicios.   Cum le alegi La fel ca piersicile, nu se coc dupa ce au fost culese, asa ca trebuie sa le cumperi deja coapte. Verifica fermitatea lor si evita-le pe cele verzui si pe cele care nu au coaja intacta.   Cum le pastrezi Le poti tine la temperatura camerei pentru o zi-doua, daca vrei sa devina putin mai moi. Daca sunt coapte, iti recomandam sa le pastrezi intr-o pungulita de plastic in frigider si sa le mananci dupa maxim doua zile.   Cum le poti pregati Daca vrei sa le savurezi pe deplin aroma, cel mai bine este sa le mananci ca atare sau in diferite salate de fructe. Exista si retete care contin nectarine fierte sau coapte, dar o mare parte din savoarea fructului crud se va pierde in acest fel.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
2
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Gogosari cu conopida si struguri
3
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Romania

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Tarta cu piersici
5
Romania

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici