Nori - alge japoneze pentru sushi

(0)
admin postat de
Folosit mai ales in Japonia, nori se obtine prin procesarea unor alge marine. Se folosesc la sushi si la onigiri (mingiutele de orez), dar se mai folosesc si decorativ. Foarte apreciat de copii in furikake, care este un amestec din bucati de nori si diferite arome uscate, ce se presara pe orezul simplu. Cel mai ieftin nori provine din China si cel mai scump din Japonia,de pe insula Kyushu. Odata deschisa punga se vor umezi, de aceea este recomandat sa se foloseasca de indata sau sa folositi o punga Ziploc, cu fermoar.

Sursa acestui articol este blogul culinar Mitinitta.
Alte articole cu:
alge marine
recomandari

Bucataria japoneza incearca sa puna in evidenta aroma si textura naturala a mancarii- multe mancaruri sunt ...

citește—

Betisoarele se servesc odata cu meniul in majoritatea restaurantelor asiatice. Daca nu sunt asezate pe masa, ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite