Nori - alge japoneze pentru sushi

(0)
admin postat de
Folosit mai ales in Japonia, nori se obtine prin procesarea unor alge marine. Se folosesc la sushi si la onigiri (mingiutele de orez), dar se mai folosesc si decorativ. Foarte apreciat de copii in furikake, care este un amestec din bucati de nori si diferite arome uscate, ce se presara pe orezul simplu. Cel mai ieftin nori provine din China si cel mai scump din Japonia,de pe insula Kyushu. Odata deschisa punga se vor umezi, de aceea este recomandat sa se foloseasca de indata sau sa folositi o punga Ziploc, cu fermoar.

Sursa acestui articol este blogul culinar Mitinitta.
Alte articole cu:
alge marine

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
recomandari

Bucataria japoneza incearca sa puna in evidenta aroma si textura naturala a mancarii- multe mancaruri sunt ...

citește—

Betisoarele se servesc odata cu meniul in majoritatea restaurantelor asiatice. Daca nu sunt asezate pe masa, ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.