Schinduful, care s emai numeste si fan grecesc, este cunoscut mai ales ca fiind un ingredient folosit la halva. Schinduful are un miros picant, iar frunzele si crengutele se folosesc la pregatirea mancarurilor cu varza, mai ales la varza murata. Semintele se pot praji usor, pentru a diminua gustul amarui. Reprezinta un ingredient pentru pulberea de curry. Semintele pot fi lasate la incoltit,ca mustarul, adaugandu-se apoi la salate. Semintele macinate se pun la muraturi. In Etiopia,Yemen si Libia, se face din ele o pasta, ulitlizata apoi pe post de condiment sau adaugata in paine si mancarurile de legume. Se mai pot folosi si la prajeli,friptura la tava sau produse de patiserie. Are un continut bogat de proteine si este intrebuintat des in bucataria vegetariana. Semintele nu trebuie consumate de femeile insarcinate, contin saponina, un agent prezent si in contraceptive orale si poate provoca avort spontan. Schinduful are totusi multiple indicatii terapeutice. Este indicat in tratamentul diabetului, eczemelor, ajura redcucerea colesterolului si este recomandat femeilor care sunt la menopauza.

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii