Vinetele sunt legume originare din India. Au fost cultivate in Asia inca din cele mai vechi timpuri, insa au devenit cunoscute in lumea civilizta abia in anii 1500. Pentru multa vreme se credea ca vinetele sunt foarte periculoase pentru sanatate si nu au fost consumate de catre om. In Anglia , vinetele erau denumite "merele dragostei", pentru ca se credea ca au proprietati afrodisiace. Botanistii din nordul Europei denumeau vanata "mala insana", sau "marul nebun", pentru ca se credea ca cel care va manca din aceasta leguma va innebuni. Vanata si informatii utile care ar putea sa ne schimbe gandirea despre ce anume trebuie sa mancam si cat de benefice sunt vinetele pentru organismul nostru: Contine 93% apa potasiu necesar pentru stimularea inimii magneziu pentru combaterea stresului calciu pentru sistemul nervos vitamina A si C pentru sistemul imunitar 20 calorii la 100 gr de vinete calmeaza atat foamea cat si setea (ar trebui sa fie consumate mai ales in zilele toride) are efecte benefice in combaterea stresului, insomniei si a starii de nervozitate bun diuretic si un bun antiinflamator, este indicat celor care au probleme digestive. sucul este bun in curatarea ficatului si pancreasului fribrele influenteaza metabolismul, avand ca si rezultat scaderea nevelului de colesterol din sange bune in prevenirea cancerului ocupand locul 2 dupa varza Ca si alte legume din aceeasi familie, sunt puternic inflamatoare, inrautatind simptomele artritei, reumatismului, si ale altor boli inflamatorii, din cauza contintului de solanina. Vinetele pot fi folosite ca si masca hranitoare O vanta cruda si proaspata se toaca pana se obtine un piure. Se adauga ulei de migdale dulci, si se amesteca bine. Aceasta masca se aplica pe fata si pe gat si se lasa 20 de minute, dupa care se clateste cu apa necalcaroasa, aceasta masca hraneste si infrumuseteaza pielea) Frunzele vinetelor sunt folosite pentru: calmarea arsurilor de soare abceselor hemoroizilor, frunzele se strivesc usor si se aplica local avand proprietati antiinflamatorii si calmante. Nu mai sta pe ganduri si alege o reteta cu vinete pe care s-o prepari!
Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarDe cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...
Gutui cu carne de puiAceasta reteta de aluat pentru placinta poate fi folosita la orice placinta cu fructe sau umplutura de bezea sau creme...
Aluat dulce pentru placinta• puneti in mini-tocatorul de la blender vertical Breville Hand Blender pieptul de pui taiat cuburi, morcovul si cartoful...
Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazareO reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...
Prajitura cu mere, budinca si foietajRetete usoare de Primavara!
Chec aperitiv cu urzici proaspeteMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii