1. Exista peste 1200 de varietati de pepene rosu in lumea intreaga. Printre care si un pepene verde cu miez portocaliu. 2. Pepenele cu miez roz contine in cantitati foarte mari un antioxidant foarte puternic: licopen. S-a descoperit ca acesta neutralizeaza radicalii liberi si previne aparitia cancerului. 3. Samburii din pepenele rosu contin multe proteine si substante benefice pentru organism. Este chiar recomandat sa-i includeti in dieta. 4. Pepenele rosu este o leguma ce face parte din familia Curcubitaceae, fiind inrudit cu castravetele si dovleceii. In acelasi timp, pepenele este considerat si fruct. Astfel, pepenele este printre putinele legume-fruct. 5. Consumul de pepene rosu asigura 25% din necesarul zilnic de vitamina C si 20% din cel de vitamina A. 6. In Japonia sunt foarte populari pepenii rosii patrati, care sunt cultivati in forme speciale pentru a prinde aceasta forma. 7. Cel mai mare pepene rosu din lume a avut greutatea de 121 de kilograme! A fost crescut in Arkadelphia, Arkansas in 2005, de catre Lloyd Bright, care a obtinut astfel un bine meritat loc in Cartea Recordurilor. 8. In prima carte de bucate publicata in Statele Unite in 1776 se afla si o reteta de coaja murata de pepene verde. 9. Pepenele rosu calmeaza durerile musculare, mai ales daca este consumat inainte de a depune efort. 10. Pepenele rosu contine o substanta numita citrulina, care imbunatareste circulatia arteriala. De asemenea, cercetarile din domeniu spun ca citrulina din pepenele rosu relaxeaza tensiunea arteriala si poate avea efecte similare cu Viagra. Vedeti si cea mai usoara metoda de a taia un pepene rosu. Sursa foto: wonderfulengineering.com
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii