1. Exista peste 1200 de varietati de pepene rosu in lumea intreaga. Printre care si un pepene verde cu miez portocaliu. 2. Pepenele cu miez roz contine in cantitati foarte mari un antioxidant foarte puternic: licopen. S-a descoperit ca acesta neutralizeaza radicalii liberi si previne aparitia cancerului. 3. Samburii din pepenele rosu contin multe proteine si substante benefice pentru organism. Este chiar recomandat sa-i includeti in dieta. 4. Pepenele rosu este o leguma ce face parte din familia Curcubitaceae, fiind inrudit cu castravetele si dovleceii. In acelasi timp, pepenele este considerat si fruct. Astfel, pepenele este printre putinele legume-fruct. 5. Consumul de pepene rosu asigura 25% din necesarul zilnic de vitamina C si 20% din cel de vitamina A. 6. In Japonia sunt foarte populari pepenii rosii patrati, care sunt cultivati in forme speciale pentru a prinde aceasta forma. 7. Cel mai mare pepene rosu din lume a avut greutatea de 121 de kilograme! A fost crescut in Arkadelphia, Arkansas in 2005, de catre Lloyd Bright, care a obtinut astfel un bine meritat loc in Cartea Recordurilor. 8. In prima carte de bucate publicata in Statele Unite in 1776 se afla si o reteta de coaja murata de pepene verde. 9. Pepenele rosu calmeaza durerile musculare, mai ales daca este consumat inainte de a depune efort. 10. Pepenele rosu contine o substanta numita citrulina, care imbunatareste circulatia arteriala. De asemenea, cercetarile din domeniu spun ca citrulina din pepenele rosu relaxeaza tensiunea arteriala si poate avea efecte similare cu Viagra. Vedeti si cea mai usoara metoda de a taia un pepene rosu. Sursa foto: wonderfulengineering.com
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga Asa cum v-am mai spus, eu gatesc frecvent snitele. Principalul "client" este iubitul meu si, desi el le...
Șnițele din piept de pui marinatDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii