Afla ce trebuie sa consumi pentru un sistem imunitar puternic

Afla ce trebuie sa consumi pentru un sistem imunitar puternic

Pentru ca acesta sa reactioneze prompt si sa nu dea ocazia unei banale raceli sa se transforme intr-o afectiune respiratorie complicata, sistemul imunitar trebuie stimulat cu vitamine, minerale si proteine. Cum facem sa dobandim o imunitate crescuta? In primul rand trebuie sa-i aducem organismului un aport adecvat de vitamine precum A, C si E, vitaminele de grup B (B1, B2, B6, B12), acid folic si minerale esentiale precum fierul, zincul, magneziul, cuprul si seleniul. In al doilea rand trebuie sa ne dezvoltam un obicei sanatos de a avea o alimentatie bogata in fructe si legume. Crestem consumul de legume: morcovi, rosii, broccoli, cartofi dulci, sfecla rosie, ceapa, usturoi si fructe: afinele, zmeura, capsunii, pepenele rosu si scadem alimentele bogate in grasimi saturate. Pentru a intari imunitatea, pe langa vitamine, este important sa includem si alimente bogate in acizi grasi esentiali omega 3, care se gasesc in seminte, nuci, uleiuri presate la rece si peste oceanic. O alta posibilitate pentru a ne intari imunitatea este sa luam suplimentele de vitamine si minerale cum sunt: Vitamina C conditionata la 1000mg 1-2 cp efervescente Viamina A 6500 U.I. Vitamina E 450 U.I. Vitamina B6 100mg Zinc 20mg Seleniu 100 mcg Remediile naturiste sunt si ele binevenite pentru stimularea producerii de anticorpi ce ne intaresc imunitatea. Putem include in dieta zilnica suplimente precum: Echinaceea Catina si spirulina Aloe vera Gheara matei Ghimbir Pelin Extract de seminte de grapefruit Extract standardizat de hipericina (subanta activa din sunatoare) Polen de albine Probiotice Nu trebuie pierdut din vedere faptul ca, pentru un sistem imunitar puternic, suplimentele alimentare nu trebuie sa inlocuiasca un regim alimentar sanatos. Trebuie sa consumam zilnic legume si fructe de provenienta autohtona si sa limitam cantitatea de alimente prajite sau prelucrate termic. Temperaturile ridicate la care se gateste mancarea determina o pierdere semnificativa a vitaminelor si proteinelor esentiale. Acest lucru favorizeaza producerea de radicali liberi, care sunt direct responsabili de imbatranirea organismului.     Dr. Anamaria Iulian,
medic si psihoterapeut
Food Psychology Coach

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
1
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Prajitura foaie peste foaie
2
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Gogosari cu conopida si struguri
3
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri
Salata de fasole verde
4
Romania

Salata de fasole verde

Se fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...

Salata de fasole verde
Lichior de menta
5
Romania

Lichior de menta

Lichiorul de menta este o bautura deosebita. Pentru a face aceasta reteta de lichior aveti nevoie frunze de menta, alcool si...

Lichior de menta