Merele sunt, fara indoiala, unele din cele mai apreciate si consumate fructe peste tot in lume. Mai mult decat atat, ele sunt un adevarat izvor de sanatate.
Putem gasi mere in toate nuantele de rosu, verde si galben.
Floarea de mar este simbolul statal al Michigan. In SUA, in prezent sunt cultivate 2500 de varietati de mar, iar in lume, peste 7500 de varietati.
Merele nu contin grasimi, sodiu sau colesterol; un mar mediu are aproximativ 80 de calorii si reprezinta o sursa excelenta de fibre. Un mar are 5 grame de fibre.
Pentru a produce primele sale fructe, marul are nevoie de aproximativ 4-5 ani; si in prezent, majoritatea merelor se culeg cu mana. In lume putem gasi mere de marimea unei cirese, dar si mere mai mari decat un grapefruit.
Cel mai mare producator si exportator de mere este China, urmata de SUA, Turcia, Polonia si Italia. Arheologii au descoperit ca oamenii consuma mere inca din anul 6500 BC; ceea ce este important de retinut si in ziua de azi, este sfatul nutritionistilor de a consuma merele cu coaja cu tot. Decojite, ele isi pierd o mare parte din proprietati.
Gogosi pufoase, facute cu paharul sau impletite. Iti trebuie un castron, o oala mica, un facalet si o tigaie adanca, in...
GogosiE o mâncărică foarte simplă şi rapidă în care am încercat să îmbin nişte legume pe care nu le mâncăm foarte des,...
Mancarica de legume gratinataUn deliciu ,plin de culoare! Pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"
Dulceata de afinePrajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....
Prajitura cu foi si crema caramelO reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...
Gogosari in sosPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieAceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Comentarii