Ananasul e un fruct mare, carnos, aromat, are un parfum deosebit, e dulce acrisor. Se cultiva numai in zonele calde. Originile lui provin din America de Sud. În Europa, a fost adus de Christoph Kolumbus. Provine din familia Bromeliaceae.
Proprietati nutritive/100 g
60 calorii 84 % apa 0,2 g grasime 16 mg calciu 17 mg magneziu 19 mg vitamina C 173 mg caliu
În afara parfumului si gustului delicios contine toata gama de vitamine, acid citric, malic, calciu, mangan, fosfor, magneziu, iod, potasiu, zaharoza, fier, celuloza, glucoza si bromelina.Ananasul este singurul fruct care contine bromelina, care ajuta la purificarea singelui, regleaza digestia. Aceasta enzima distruge agentii inflamatori, intareste sistemul imunitar si se spune, ca stopeaza raspindirea celulelor canceroase. Este recomandat a fi consumat de persoane care sufera de obezitate,intoxicatii,anemii...
Pana la maturitate, sau mai bine zis pina e copt perfect pentru a ajunge pe masa noastra are ne voie de aproximativ un an (depinde de conditii si mediul in care ajunge matur ).
Un ananas copt bine si bun, il recunoastem dupa aspect
Cu cat sant mai lungi si desi solzii uscati,cu atit mai dulce. Iar de copt, este atunci cind frunzele din mijlocul fructului se lasa smulse usor. Exteriorul poate avea o culoare galbena pana la maroniu, maroniu roscat sau chiar verde. Asta nu spune nimic despre cat de copt sau bun este, ci doar se recunoaste specia.
În mod normal, se recolteaza copt, ceea ce inseamna ca e bine sa fie consumat relativ rapid dupa cumparare. Chiar daca nu se strica, isi schimba gustul. Dispare din prospetime.
Un ananas inceput nu se pastreaza in frigider. Isi piere gustul si dulceata, face pete maronii si, tinut 1-2 zile, capata chiar un gust oribil. Articol prezetat de Maya. Incearca retete delicioase cu ananas!
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteO mancare gustoasa in sezonul rece
Iepure cu cartofi la cuptor• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Iubesc sa gatesc la noua mea jucarie! :X
Pulpe de pasare cu fasole pastai la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiuneOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii