Ananasul, fructul tuturor

Ananasul e un fruct mare, carnos, aromat, are un parfum deosebit, e dulce acrisor. Se cultiva numai in zonele calde. Originile lui provin din America de Sud. În Europa, a fost adus de Christoph Kolumbus. Provine din familia Bromeliaceae.

Proprietati nutritive/100 g

60 calorii 84 % apa 0,2 g grasime 16 mg calciu 17 mg magneziu 19 mg vitamina C 173 mg caliu

În afara parfumului si gustului delicios contine toata gama de vitamine, acid citric, malic, calciu, mangan, fosfor, magneziu, iod, potasiu, zaharoza, fier, celuloza, glucoza si bromelina.Ananasul este singurul fruct care contine bromelina, care ajuta la purificarea singelui, regleaza digestia. Aceasta enzima distruge agentii inflamatori, intareste sistemul imunitar si se spune, ca stopeaza raspindirea celulelor canceroase. Este recomandat a fi consumat de persoane care sufera de obezitate,intoxicatii,anemii...

Pana la maturitate, sau mai bine zis pina e copt perfect pentru a ajunge pe masa noastra are ne voie de aproximativ un an (depinde de conditii si mediul in care ajunge matur ).
Un ananas copt bine si bun, il recunoastem dupa aspect
Cu cat sant mai lungi si desi solzii uscati,cu atit mai dulce. Iar de copt, este atunci cind frunzele din mijlocul fructului se lasa smulse usor. Exteriorul poate avea o culoare galbena pana la maroniu, maroniu roscat sau chiar verde. Asta nu spune nimic despre cat de copt sau bun este, ci doar se recunoaste specia.
În mod normal, se recolteaza copt, ceea ce inseamna ca e bine sa fie consumat relativ rapid dupa cumparare. Chiar daca nu se strica, isi schimba gustul. Dispare din prospetime.
Un ananas inceput nu se pastreaza in frigider. Isi piere gustul si dulceata, face pete maronii si, tinut 1-2 zile, capata chiar un gust oribil.   Articol prezetat de Maya.   Incearca retete delicioase cu ananas!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa