Ananasul e un fruct mare, carnos, aromat, are un parfum deosebit, e dulce acrisor. Se cultiva numai in zonele calde. Originile lui provin din America de Sud. În Europa, a fost adus de Christoph Kolumbus. Provine din familia Bromeliaceae.
Proprietati nutritive/100 g
60 calorii 84 % apa 0,2 g grasime 16 mg calciu 17 mg magneziu 19 mg vitamina C 173 mg caliu
În afara parfumului si gustului delicios contine toata gama de vitamine, acid citric, malic, calciu, mangan, fosfor, magneziu, iod, potasiu, zaharoza, fier, celuloza, glucoza si bromelina.Ananasul este singurul fruct care contine bromelina, care ajuta la purificarea singelui, regleaza digestia. Aceasta enzima distruge agentii inflamatori, intareste sistemul imunitar si se spune, ca stopeaza raspindirea celulelor canceroase. Este recomandat a fi consumat de persoane care sufera de obezitate,intoxicatii,anemii...
Pana la maturitate, sau mai bine zis pina e copt perfect pentru a ajunge pe masa noastra are ne voie de aproximativ un an (depinde de conditii si mediul in care ajunge matur ).
Un ananas copt bine si bun, il recunoastem dupa aspect
Cu cat sant mai lungi si desi solzii uscati,cu atit mai dulce. Iar de copt, este atunci cind frunzele din mijlocul fructului se lasa smulse usor. Exteriorul poate avea o culoare galbena pana la maroniu, maroniu roscat sau chiar verde. Asta nu spune nimic despre cat de copt sau bun este, ci doar se recunoaste specia.
În mod normal, se recolteaza copt, ceea ce inseamna ca e bine sa fie consumat relativ rapid dupa cumparare. Chiar daca nu se strica, isi schimba gustul. Dispare din prospetime.
Un ananas inceput nu se pastreaza in frigider. Isi piere gustul si dulceata, face pete maronii si, tinut 1-2 zile, capata chiar un gust oribil. Articol prezetat de Maya. Incearca retete delicioase cu ananas!
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPentru Mos Craciun am pregatit o prajitura din seria "am prea multa branza de la tara si n-o mananca nimeni" :)))...
Prajitura cu branza si zmeuraDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii