Ananasul, fructul tuturor

Ananasul e un fruct mare, carnos, aromat, are un parfum deosebit, e dulce acrisor. Se cultiva numai in zonele calde. Originile lui provin din America de Sud. În Europa, a fost adus de Christoph Kolumbus. Provine din familia Bromeliaceae.

Proprietati nutritive/100 g

60 calorii 84 % apa 0,2 g grasime 16 mg calciu 17 mg magneziu 19 mg vitamina C 173 mg caliu

În afara parfumului si gustului delicios contine toata gama de vitamine, acid citric, malic, calciu, mangan, fosfor, magneziu, iod, potasiu, zaharoza, fier, celuloza, glucoza si bromelina.Ananasul este singurul fruct care contine bromelina, care ajuta la purificarea singelui, regleaza digestia. Aceasta enzima distruge agentii inflamatori, intareste sistemul imunitar si se spune, ca stopeaza raspindirea celulelor canceroase. Este recomandat a fi consumat de persoane care sufera de obezitate,intoxicatii,anemii...

Pana la maturitate, sau mai bine zis pina e copt perfect pentru a ajunge pe masa noastra are ne voie de aproximativ un an (depinde de conditii si mediul in care ajunge matur ).
Un ananas copt bine si bun, il recunoastem dupa aspect
Cu cat sant mai lungi si desi solzii uscati,cu atit mai dulce. Iar de copt, este atunci cind frunzele din mijlocul fructului se lasa smulse usor. Exteriorul poate avea o culoare galbena pana la maroniu, maroniu roscat sau chiar verde. Asta nu spune nimic despre cat de copt sau bun este, ci doar se recunoaste specia.
În mod normal, se recolteaza copt, ceea ce inseamna ca e bine sa fie consumat relativ rapid dupa cumparare. Chiar daca nu se strica, isi schimba gustul. Dispare din prospetime.
Un ananas inceput nu se pastreaza in frigider. Isi piere gustul si dulceata, face pete maronii si, tinut 1-2 zile, capata chiar un gust oribil.   Articol prezetat de Maya.   Incearca retete delicioase cu ananas!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Clatite americane cu dulceata de gutui

Clatite americane cu dulceata de gutui

Clatite americane cu dulceata de gutui
Crema de legume cu rosii si perisoare de pui

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui

Pentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Raffaello
1
Prajituri

Prajitura Raffaello

Prajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...

Prajitura Raffaello
Prajitura in foi cu miere si nuca
2
Prajituri

Prajitura in foi cu miere si nuca

Aceasta reteta de prajitura din foi cu nuci si miere nu este grea si merita tot timpul pierdut. Daca veti avea rabdare sa o...

Prajitura in foi cu miere si nuca
Prajitura cu pere si crema de branza
3
Prajituri

Prajitura cu pere si crema de branza

Cu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...

Prajitura cu pere si crema de branza
Scovergi ardelenesti
4
Gogosi

Scovergi ardelenesti

Reţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.

Scovergi ardelenesti
Ardei bulgaresti cu telina in otet
5
Conserve in otet

Ardei bulgaresti cu telina in otet

Spalam ardeii si ii taiem rondele. De la telina folosim frunzele, tocate marunt, tijele taiate rondele mai lungi si cateva...

Ardei bulgaresti cu telina in otet
Parteneri
Mamaliga cu branza de burduf si ou
Bucataras.RO

Mamaliga cu branza de burduf si ou

Mamaliga cu branza de burduf si ou
Tort de toamna cu mere si gutui
Gustos.RO

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele.

Tort de toamna cu mere si gutui