Anasonul este din familia patrunjelului si se folosesc de la el fructele, care de fapt seamana cu niste seminte.
Este unul dintre cele mai vechi condimente din lume, consumate de romani pentru accelerarea digestiei. In plus, acesta are proprietati afrodisiace, dar se foloseste si in compozitia siropurilor de tuse sau a produselor cosmetice.
In Europa, anasonul este folosit la prepararea produselor dulci sau la aromatizarea fructelor.
In Orient se foloseste la condimentarea carnatilor sau mancarurilor ce contin carne tocata.
Cea mai importanta utilizare a anasonului este in tarile mediteraneene, la prepararea unor bauturi, cum ar fi: uzo in Grecia, pernod in Franta sau raki in Turcia.
Anasonul se gaseste destul de greu, iar in unele tari este inlocuit cu alte condimente asemanatoare: tarhon mexican, fenicul, hatmatuchi sau chiar marar.
Culinar.ro va ofera cateva retete cu anason:
Biscuiti cu anason
Dulceata de gutui
Lichior de nuci verzi
Tarta cu portocale
Supa de fenicul si scoici.
Penne cu ton
Bomboane cu nuci si miere
Turta dulce umpluta cu nuci
Rulouri din Cega
Muschiulet cu fructe
Coronita festiva
Tort aroma
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciPentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...
Crema de legume cu rosii si perisoare de puiEste o combinatie irezistibila de mere si nuca, aromata si delicioasa.
Prajitura cu mere si nucaEste pentru prima data cand fac aceasta tocana de legume si a iesit grozav de buna, datorita legumelor de tot felul! Va invit...
Tocana de legume cu orezPrajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...
Prajitura RaffaelloCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaAceasta reteta de prajitura din foi cu nuci si miere nu este grea si merita tot timpul pierdut. Daca veti avea rabdare sa o...
Prajitura in foi cu miere si nucaGustos, simplu si rapid, atat cat ptr musafiri, cat si ptr zi cu zi!
Tort cu crema ricottaSe pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii