Anghinarea, afrodiziac si medicament

La noi, desi se cultiva in sudul tarii, este mai putin folosita, iar proprietatile sale nu sunt foarte cunoscute.

De la anghinare se folosesc frunzele sale mari si carnoase, atat in gastronomie, cat si in medicina naturista.

Anghinarea se foloseste cu succes in tratarea bolilor ca: nefrite, varsaturi, entero-colite, hemoroizi, constipatii, hipertensiune. Aceste actiuni se datoreaza continutului de cinarina, antioxidanti, polifenoli, insulina, potasiu si magneziu.

Deoarece efectul acestei plante este foarte puternic, ceaiul de anghinare se preapara dintr-o lingurita de planta uscata la 500 ml apa fiarta. Se bea in cantitati mici, deoarece supradozajul poate duce la varsaturi, intoxicatie sau colici hepatice.

Din anghinare se face si o tinctura (50 g de planta maruntita la 250 ml alcool alimentar) din care se iau cate 5 picaturi de 3 ori pe zi pentru tratarea bolilor de ficat si rinichi.

Anghinarea previne cancerul de colon, datorita stimularii colonului si mentinerii unui bun tranzit interior si scade colesterolul. Se recomanda diabeticilor, protejeaza ficatul, stimuleaza productia de bila, este un excelent diuretic si este buna pentru mahmureala.

Anghinarea este considerata o leguma excelenta, de la care se consuma mugurii umpluti cu branza, carne si legume. Miezul de anghinare poate fi consumat si ca salata, cu ulei de masilne si putin otet.

In plus, daca nu v-am convins, cu secole in urma medicii francezi au descoperit proprietatile afrodiziace ale acestei plante si au recomandat o cina cu mancare de anghinare pentru momentele romantice.

Anghinarea nu este recomandata in litiaza biliara sau boli ale intestinului, precum si femeilor care alapteaza.

Iata catvea retete be baza de anghinare:

Salata cu rosii, ardei si anghinare

Anghinare umpluta

Salata de anghinare si sparanghel

Salata de raci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
1
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Prajitura cu foi si crema caramel
2
Romania

Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....

Prajitura cu foi si crema caramel
Prajitura foaie peste foaie
3
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Gogosari in sos
4
Romania

Gogosari in sos

O reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...

Gogosari in sos
Gogosari cu conopida si struguri
5
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri