Daca simtiti ca o gripa va da tircoale, daca deja ati inceput sa tusiti, pregatiti-va o infuzie din: flori de nalba mare, flori de violete, coaja de scortisoara si 5-6 cuisoare aromate.
Zdrobiti marunt florile uscate, coaja si cuisoarele. Intr-o cana de 200 ml puneti un virf de cutit din acest amestec si turnati deasupra apa care clocoteste. Acoperiti cana pentru 20 de minute, indulciti cu putina miere, beti 2-3 cani pe zi si gripa va disparea.
Cu aceleasi efecte vindecatoare se poate bea si infuzie din: 20 g de frunze de iedera de gradina, 20 g conuri de pin, 20 g frunze de cimbrisor, 20 g frunze de cimbru, 10 g foi de dafin. Farimitati totul (frunzele fiind uscate), amestecati, luati o lingura rasa din acest amestec, puneti intr-o cana si acoperiti cu apa clocotita. Lasati 10 minute sa se infuzeze si beti lichidul indulcit cu o lingurita de miere.
Daca aveti febra, declansata de o raceala, faceti o infuzie din: conuri de pin, coaja de scortisoara si 3-4 cuisoare aromate. In lipsa acesteia, puteti realiza o infuzie cu aceleasi bune calitati combinind flori de soc, flori de tei si frunze de lamiita. Puneti componentele in parti egale (uscate), sfarimati-le luati o lingura rasa din amestec, puneti intr-o cana de 200 ml si umpleti-o cu apa ce clocoteste. Acoperiti cana pentru 10 minute si beti lichidul indulcit cu putina miere.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii