Beneficiile principalelor tipuri de ceai

Beneficiile principalelor tipuri de ceai

Ceaiul alb Este cel mai putin procesat tip de ceai, iar datorita acestui lucru contine cea mai mare cantitate de antioxidanti si este sarac in cofeina. Are o aroma usoara, delicata. Daca vrei sa te feresti de virusi si bacterii, bea cu incredere ceai alb. Datorita nivelului ridicat de antioxidanti, ceaiul alb poate fi extrem de eficient atunci cand vine vorba de prevenirea cancerului, impiedicand mutatiile suferite de celule.   Ceaiul negru In cazul acestui tip de ceai, frunzele sunt expuse la aer pana cand se oxideaza si se innegresc. Are un gust puternic, traditional. Ceaiul negru reduce semnificativ riscul de atac de cord, accident vascular cerebral si boli cardiovasculare la femei. Poate ajuta, de asemenea, la prevenirea astuparii arterelor si la buna functionare a vaselor de sange. Echilibreaza tensiunea arteriala, micsorand valoarea acesteia. Baut zilnic, are capacitatea de a creste rezistenta la infectii microbiene si de a inhiba tumorile. Este eficient in prevenirea si tratatrea cancerului de la nivelul tractului urinar. Avand in vedere faptul ca este bogat in fluor, ceaiul negru reprezinta un aliat de nadejde impotriva cariilor.   Ceaiul Verde Are un gust pronuntat, dar mai putin puternic decat cel al ceaiului negru. Tarile asiatice, in care predomina consumul acestui tip de ceai, au o rata scazuta a imbolnavirilor de cancer. Substantele din ceaiul verde distrug celulele canceroase, in special in cazul femeilor. Consumul de ceai verde poate incetini, de asemenea, raspandirea cancerului de san si are capacitatea de a proteja fumatorii de cancerul pulmonar. Doresti un motiv in plus pentru a bea ceai verde? Ei bine, se pare ca persoanele care beau cinci cesti pe zi au o rata metabolica mai mare şi ard mai multe calorii, eliminand cu succes tesutul adipos.   Ceaiul Rosu (Roiboos) Rooibos este cunoscut denumirea de: "ceai rosu Sud African" si se traduce prin "tufis rosu" in africana. Populatia din Khoisan folosea acest ceai de mii de ani, in special datorita proprietatilor sale medicale. Locuitorii tribului Khoi au fost primii care au pus in aplicare o metoda de preparare a ceaiului din rooibos in urmă cu 300. Ei au recoltat plantele care cresteau salbatic, le-au taiat si apoi le-au batut cu ciocanele, dupa care le-au lasat sa fermenteze si le-au pus sa se usuce la soare. Astfel, frunzele capatau o culoare rosiatica-maronie, de aici provenind denumirea de "tufa rosie". Rooibos-ul este un produs bogat in substante antioxidante, motiv pentru care incetineste procesul de imbatranire, diminueaza durerile de cap, reduce insomnia, stimuleaza organismul in lupta cu radicalii liberi, intareste sistemul imunitar. Activitatea antioxidanta oferita de ceai este echivalenta cu cea a 22 de fructe si legume. Ceaiul Rooibos favorizeaza digestia, elimina starile de greata, voma si reduce arsurile de stomac, calmeaza crampele si colicii abdominali. Exercita efecte benefice asupra pieliireducand iritatiile si eritemurile, calmeaza mancarimile cutanate, previne aparitia acneei. Deoarece contine indulcitori naturali este ultilizat pentru scaderea nivelului glicemiei si pierderea in greutate. Este o bautura linistitoare, recomandata persoanelor care tin dieta si le sunt restrictionate numarul de calorii. Aroma sa deosebita a incurajat realizarea multor sortimente de ceai, in combinatie cu alte plante sau fructe. Cercetarile recente au aratat faptul ca ceaiul de Rooibos este de 50 de ori mai benefic pentru organism decat ceaiul verde si are o multime de alti antioxidanti care nu se regasesc in alte ceaiuri. Necontinand cofeina, el are un efect relaxant asupra sistemului nervos. Ceaiul de Rooibos are un continut scazut de tanina si de aceea nu are efecte negative in absorbtia fierului si proteinelor in organism. In medicina moderna, acesta este ingredient des folosit in compozitia cremelor de maini si a lotiunilor de corp.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Clatite americane cu dulceata de gutui

Clatite americane cu dulceata de gutui

Clatite americane cu dulceata de gutui
Crema de legume cu rosii si perisoare de pui

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui

Pentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui
Cele mai apreciate rețete
Tocana de legume cu orez
1
Conserve de iarna

Tocana de legume cu orez

Este pentru prima data cand fac aceasta tocana de legume si a iesit grozav de buna, datorita legumelor de tot felul! Va invit...

Tocana de legume cu orez
Prajitura cu pere si crema de branza
2
Prajituri

Prajitura cu pere si crema de branza

Cu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...

Prajitura cu pere si crema de branza
Prajitura Raffaello
3
Prajituri

Prajitura Raffaello

Prajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...

Prajitura Raffaello
Prajitura in foi cu miere si nuca
4
Prajituri

Prajitura in foi cu miere si nuca

Aceasta reteta de prajitura din foi cu nuci si miere nu este grea si merita tot timpul pierdut. Daca veti avea rabdare sa o...

Prajitura in foi cu miere si nuca
Cuburi cu legume
5
Aperitive cu legume

Cuburi cu legume

Retete sanatoase cu fructe si legume.

Cuburi cu legume
Parteneri
Cod cu crusta de pesto cu sos de rosii la multicooker Crock Pot
Bucataras.RO

Cod cu crusta de pesto cu sos de rosii la multicooker Crock Pot

Retete de suflet Mai aveam un pic de pesto in borcan asa ca m-am gandit sa il termin :D    

Cod cu crusta de pesto cu sos de rosii la multicooker Crock Pot
Tort de toamna cu mere si gutui
Gustos.RO

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele.

Tort de toamna cu mere si gutui