Beneficiile principalelor tipuri de ceai

Beneficiile principalelor tipuri de ceai

Ceaiul alb Este cel mai putin procesat tip de ceai, iar datorita acestui lucru contine cea mai mare cantitate de antioxidanti si este sarac in cofeina. Are o aroma usoara, delicata. Daca vrei sa te feresti de virusi si bacterii, bea cu incredere ceai alb. Datorita nivelului ridicat de antioxidanti, ceaiul alb poate fi extrem de eficient atunci cand vine vorba de prevenirea cancerului, impiedicand mutatiile suferite de celule.   Ceaiul negru In cazul acestui tip de ceai, frunzele sunt expuse la aer pana cand se oxideaza si se innegresc. Are un gust puternic, traditional. Ceaiul negru reduce semnificativ riscul de atac de cord, accident vascular cerebral si boli cardiovasculare la femei. Poate ajuta, de asemenea, la prevenirea astuparii arterelor si la buna functionare a vaselor de sange. Echilibreaza tensiunea arteriala, micsorand valoarea acesteia. Baut zilnic, are capacitatea de a creste rezistenta la infectii microbiene si de a inhiba tumorile. Este eficient in prevenirea si tratatrea cancerului de la nivelul tractului urinar. Avand in vedere faptul ca este bogat in fluor, ceaiul negru reprezinta un aliat de nadejde impotriva cariilor.   Ceaiul Verde Are un gust pronuntat, dar mai putin puternic decat cel al ceaiului negru. Tarile asiatice, in care predomina consumul acestui tip de ceai, au o rata scazuta a imbolnavirilor de cancer. Substantele din ceaiul verde distrug celulele canceroase, in special in cazul femeilor. Consumul de ceai verde poate incetini, de asemenea, raspandirea cancerului de san si are capacitatea de a proteja fumatorii de cancerul pulmonar. Doresti un motiv in plus pentru a bea ceai verde? Ei bine, se pare ca persoanele care beau cinci cesti pe zi au o rata metabolica mai mare şi ard mai multe calorii, eliminand cu succes tesutul adipos.   Ceaiul Rosu (Roiboos) Rooibos este cunoscut denumirea de: "ceai rosu Sud African" si se traduce prin "tufis rosu" in africana. Populatia din Khoisan folosea acest ceai de mii de ani, in special datorita proprietatilor sale medicale. Locuitorii tribului Khoi au fost primii care au pus in aplicare o metoda de preparare a ceaiului din rooibos in urmă cu 300. Ei au recoltat plantele care cresteau salbatic, le-au taiat si apoi le-au batut cu ciocanele, dupa care le-au lasat sa fermenteze si le-au pus sa se usuce la soare. Astfel, frunzele capatau o culoare rosiatica-maronie, de aici provenind denumirea de "tufa rosie". Rooibos-ul este un produs bogat in substante antioxidante, motiv pentru care incetineste procesul de imbatranire, diminueaza durerile de cap, reduce insomnia, stimuleaza organismul in lupta cu radicalii liberi, intareste sistemul imunitar. Activitatea antioxidanta oferita de ceai este echivalenta cu cea a 22 de fructe si legume. Ceaiul Rooibos favorizeaza digestia, elimina starile de greata, voma si reduce arsurile de stomac, calmeaza crampele si colicii abdominali. Exercita efecte benefice asupra pieliireducand iritatiile si eritemurile, calmeaza mancarimile cutanate, previne aparitia acneei. Deoarece contine indulcitori naturali este ultilizat pentru scaderea nivelului glicemiei si pierderea in greutate. Este o bautura linistitoare, recomandata persoanelor care tin dieta si le sunt restrictionate numarul de calorii. Aroma sa deosebita a incurajat realizarea multor sortimente de ceai, in combinatie cu alte plante sau fructe. Cercetarile recente au aratat faptul ca ceaiul de Rooibos este de 50 de ori mai benefic pentru organism decat ceaiul verde si are o multime de alti antioxidanti care nu se regasesc in alte ceaiuri. Necontinand cofeina, el are un efect relaxant asupra sistemului nervos. Ceaiul de Rooibos are un continut scazut de tanina si de aceea nu are efecte negative in absorbtia fierului si proteinelor in organism. In medicina moderna, acesta este ingredient des folosit in compozitia cremelor de maini si a lotiunilor de corp.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema caramel
1
Romania

Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....

Prajitura cu foi si crema caramel
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
2
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Prajitura foaie peste foaie
3
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Gogosari in sos
4
Romania

Gogosari in sos

O reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...

Gogosari in sos
Gogosari cu conopida si struguri
5
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri