Ai asteptat toata iarna sa vina caldura si sa te rasfeti cu fructe proaspete si pline de aroma? Visinele nu sunt doar gustoase, ci si extrem de importante pentru sanatatea organismului. Iata de ce ar trebui sa mananci visine cat mai des: Contin antioxidanti Fructele rosii sunt bogate in antioxidanti, continand in special antociani, pigmentii ce le confera culoarea vie. Antocianinii ajuta la buna circulatie a sangelui, au proprietati anticancerigene si asigura functionarea normala a nervilor. De asemenea, visinele sunt o sursa importanta de vitamina C, care intareste sistemul imunitar si asigura producerea colagenului. Previn aparitia cancerului Studiile au aratat faptul ca visinele contin substante ce stopeaza dezvoltarea celulelor canceroase. Aceleasi substante se afla si in cirese si te pot proteja de cancerul de ficat, san, plamani, piele si colon. Mentin sanatatea aparatului cardiovascular si au rol anti inflamator Unul din antioxidantii continuti de visine impiedica formarea placii pe suprafata peretilor arterelor, una din cauzele principale ale problemelor cardiace. Substantele continute de visine ajuta inima sa functioneze la parametri normali si normalizeaza circulatia sangelui. Proprietatile anti-inflamatoare ale visinelor pot ameliora si astmul si alte probleme respiratorii. Asa ca nu mai sta pe ganduri, consuma cat de multe visine proaspete poti, si pregateste deserturi cu visine.
Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!
Briose aperitiv cu legume si sunca presata• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaIntinde foietajul si taie 8 patrate de 10 x 10 cm. Decojeste merele, taie-le in doua, indeparteaza miezul si taie-le...
Foietaj cu mereVarza dulce se taie subtire, se freaca cu sare si se lasa 10-15 minute, se strecoara si se pune la calit cu ulei sau untura,...
Varza de primavaraUn gust dulce pikant ne-au cucerit pe deplin, iar faptul ca se lucreaza asa de usor cu foile de orez pe mine m-a incantat si...
Pachetele de primavara cu foi de orezAlbusurile se bat tare, adaugandu-se zeama de lamaie. Se bat in continuare cu zaharul (pudra), iaurtul si la sfarsit cu...
Chec din albusuriSunt sigura ca nu ati incercat aceasta reteta de dulceata de castane. Noi mancam castane fierte, coapte, piure, in diferite...
Dulceata de castaneEduard, Zmeul mijlociu a vrut, de fapt a fost provocat sa prepare un desert si a ajuns la aceasta reteta Cunoscand-o...
Desert tort Seherezada cu fructe de padureIncearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Comentarii