Ai asteptat toata iarna sa vina caldura si sa te rasfeti cu fructe proaspete si pline de aroma? Visinele nu sunt doar gustoase, ci si extrem de importante pentru sanatatea organismului. Iata de ce ar trebui sa mananci visine cat mai des: Contin antioxidanti Fructele rosii sunt bogate in antioxidanti, continand in special antociani, pigmentii ce le confera culoarea vie. Antocianinii ajuta la buna circulatie a sangelui, au proprietati anticancerigene si asigura functionarea normala a nervilor. De asemenea, visinele sunt o sursa importanta de vitamina C, care intareste sistemul imunitar si asigura producerea colagenului. Previn aparitia cancerului Studiile au aratat faptul ca visinele contin substante ce stopeaza dezvoltarea celulelor canceroase. Aceleasi substante se afla si in cirese si te pot proteja de cancerul de ficat, san, plamani, piele si colon. Mentin sanatatea aparatului cardiovascular si au rol anti inflamator Unul din antioxidantii continuti de visine impiedica formarea placii pe suprafata peretilor arterelor, una din cauzele principale ale problemelor cardiace. Substantele continute de visine ajuta inima sa functioneze la parametri normali si normalizeaza circulatia sangelui. Proprietatile anti-inflamatoare ale visinelor pot ameliora si astmul si alte probleme respiratorii. Asa ca nu mai sta pe ganduri, consuma cat de multe visine proaspete poti, si pregateste deserturi cu visine.
Gogosi pufoase, facute cu paharul sau impletite. Iti trebuie un castron, o oala mica, un facalet si o tigaie adanca, in...
GogosiE o mâncărică foarte simplă şi rapidă în care am încercat să îmbin nişte legume pe care nu le mâncăm foarte des,...
Mancarica de legume gratinataUn deliciu ,plin de culoare! Pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"
Dulceata de afinePrajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....
Prajitura cu foi si crema caramelO reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...
Gogosari in sosPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieAceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Comentarii