Oamenii consuma cu mare placere broccoli de mai bine de 2000 de ani; originea numelui acestei vegetale se afla in latinescul 'brachium' care inseamna brat sau creanga.
Broccoli a fost cultivat pentru prima data in provincia italiana Calabria si a primit numele de 'Calabrese'; astazi exista insa o mare varietate de broccoli. In ultimii 25 de ani, consumul de broccoli a crescut cu 940 procente!
Broccoli este o sursa minunata de vitamina A, C, potasiu, fier si fibre; de asemenea, el contine calciu si beta-caroten, substante esentiale pentru un organism sanatos. Consumul frecvent de broccoli se pare ca are efecte profilactice in ceea ce priveste aparitia cancerului.
Cand cumperi broccoli, alege buchetelele de culoare verde inchis. O culoare buna indica valori nutritive bune; daca planta are culoarea verde inchis sau verde-albastrui, ea are, cu siguranta, rezerve mari de beta-caroten si viramina C. Evita broccoli cu florile decolorate.
Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.
Paste cu sos de rosii si busuiocPentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...
Tarta cu piersiciPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieAceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...
Gogosari cu conopida si struguriSe fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...
Salata de fasole verdePentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...
Tarta cu piersici
Comentarii