Care sunt alimentele miracol ale primaverii

Care sunt alimentele miracol ale primaverii

De la 1 Martie, cu Martisorul in piept, intram in primavara. Asa cum stim cu totii, primavara ne ofera unele dintre alimentele cu cele mai benefice efecte asupra sanatatii. 


Bineinteles, ne vom infrupta cu salate de ceapa verde, ridichi, castraveti, rosii etc. Insa, care sunt alimentele miraculoase de care ar trebui sa profitam cel mai mult? 


Ei bine, nutritionistul Lygia Alexandrescu a facut o astfel de recomandare pentru Agerpres:


- Urzicile


Urzicile sunt un tonifiant general extraordinar. Au un continut bogat in aminoacizi esentiali, vitamine B (acid folic), C, A, E si K, calciu, fier si magneziu.


Nu degeaba urzicile sunt considerate si plante medicinale, nu doar aliment.


De asemenea, urzicile pot fi folosite pentru combaterea anemiei, dar si a afectiunilor respiratorii, deoarece reduc tusea si fluidifica mucusul bronho-pulmonar. 


O dieta in care sunt incluse cat mai multe urzici va asigura intarirea sistemului imunitar si osos, dar va ajuta si la reducerea greutatii corporale, datorita cantitatii mari de fibre pe care le contin.


- Stevia 


Stevia este o alta planta bogata in minerale esentiale: calciu, magneziu, fier si potasiu, dar si in vitamine hidrosolubile B si C.


- Leurda


Aceasta planta mai poarta si numele de usturoiul ursului, pentru ca dupa hibernare ursul consuma multa leurda pentru a se pune pe picioare.


Sucul de leurda ajuta la diminuarea simptomelor unor afectiuni precum: hipertensiune arteriala, ateroscleroza, diareea sau constipatia.


Frunzele de leurda se pot aplica si pe zonele afectate de reumatism, pe rani sau eczeme, ajutand la vindecarea acestora.




- Spanacul


Contrar a ceea ce stiam pana acum si a desenelor cu Popeye Marinarul, spanacul nu are atat de mult fier pe cat se credea, dar asta nu inseamna ca este mai putin valoros.


Frunzele acestei plante contin cantitati seminificative de: fier, calciu, clorofila, beta-caroten, vitamina C, B6, sodiu si potasiu. Toate fiind importante pentru buna functionare a organismului.


In acelasi timp, spanacul are si cantitati mari de sulf, care ajuta la detoxifierea ficatului, iar datorita continutului mare de compusi flavonoizi (13), spanacul este si un aliment anticancerigen. 


Cea mai buna metoda de consum a spanacului este in stare cruda, in salate. 


- Loboda


Loboda este bogata in vitaminele E si K si este considerata o planta cu efecte benefice in tratarea chisturilor ovariene si mamare, in afectiuni dermatologice, in bronsite asmatiforme sau sub forma de cataplasme pentru dureri abdominale.


Sursa foto: retete.bewoman.ro
Sursa articol: agerpres.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de portocale cu crema

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Zabaione

Zabaione

Zabaione este o reteta de crema italiana, pe baza de oua si zahar. Crema este usoara si poate fi folosita la diferite retete...

Zabaione
Gulas cu carne de vaca

Gulas cu carne de vaca

Gulasul cu carne de vaca intruneste toate calitatile nutritive ale unei mancari cu proteine si vitamine. Daca puteti sa-l...

Gulas cu carne de vaca
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu mere
1
Prajituri

Placinta cu mere

Foaie de placinta: - toate ingredientele de mai sus se pun la gramada intr-un castron, faina puneti pt. inceput cam 400 gr....

Placinta cu mere
Mini ardei umpluti cu branza
2
Aperitive cu branza

Mini ardei umpluti cu branza

Bunatati de Paste

Mini ardei umpluti cu branza
Chec pufos
3
Checuri

Chec pufos

Un chec pufos si gustos pe care vi-l recomand cu drag

Chec pufos
Prajitura simpla cu nuci si mere
4
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Salata Pickles
5
Muraturi combinate

Salata Pickles

O salată care nouă ne place foarte mult. Se poate adapta uşor gusturilor proprii. Se pregăteşte foarte uşor, aşa că...

Salata Pickles
Parteneri
Turtă dulce - rețeta clasică
Bucataras.RO

Turtă dulce - rețeta clasică

Se spune despre turta dulce că a apărut cam pe la sfârșitul primului mileniu, când un călugăr armean pe nume Grigore...

Turtă dulce - rețeta clasică
Prajitura cu foi de napolitana
Gustos.RO

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Gogosari in sos de mustar cu otet
ReteteCulinare.RO

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet