Care sunt alimentele miracol ale primaverii

(0)
admin postat de

De la 1 Martie, cu Martisorul in piept, intram in primavara. Asa cum stim cu totii, primavara ne ofera unele dintre alimentele cu cele mai benefice efecte asupra sanatatii. 


Bineinteles, ne vom infrupta cu salate de ceapa verde, ridichi, castraveti, rosii etc. Insa, care sunt alimentele miraculoase de care ar trebui sa profitam cel mai mult? 


Ei bine, nutritionistul Lygia Alexandrescu a facut o astfel de recomandare pentru Agerpres:


- Urzicile


Urzicile sunt un tonifiant general extraordinar. Au un continut bogat in aminoacizi esentiali, vitamine B (acid folic), C, A, E si K, calciu, fier si magneziu.


Nu degeaba urzicile sunt considerate si plante medicinale, nu doar aliment.


De asemenea, urzicile pot fi folosite pentru combaterea anemiei, dar si a afectiunilor respiratorii, deoarece reduc tusea si fluidifica mucusul bronho-pulmonar. 


O dieta in care sunt incluse cat mai multe urzici va asigura intarirea sistemului imunitar si osos, dar va ajuta si la reducerea greutatii corporale, datorita cantitatii mari de fibre pe care le contin.


- Stevia 


Stevia este o alta planta bogata in minerale esentiale: calciu, magneziu, fier si potasiu, dar si in vitamine hidrosolubile B si C.


- Leurda


Aceasta planta mai poarta si numele de usturoiul ursului, pentru ca dupa hibernare ursul consuma multa leurda pentru a se pune pe picioare.


Sucul de leurda ajuta la diminuarea simptomelor unor afectiuni

...
precum: hipertensiune arteriala, ateroscleroza, diareea sau constipatia.


Frunzele de leurda se pot aplica si pe zonele afectate de reumatism, pe rani sau eczeme, ajutand la vindecarea acestora.




- Spanacul


Contrar a ceea ce stiam pana acum si a desenelor cu Popeye Marinarul, spanacul nu are atat de mult fier pe cat se credea, dar asta nu inseamna ca este mai putin valoros.


Frunzele acestei plante contin cantitati seminificative de: fier, calciu, clorofila, beta-caroten, vitamina C, B6, sodiu si potasiu. Toate fiind importante pentru buna functionare a organismului.


In acelasi timp, spanacul are si cantitati mari de sulf, care ajuta la detoxifierea ficatului, iar datorita continutului mare de compusi flavonoizi (13), spanacul este si un aliment anticancerigen. 


Cea mai buna metoda de consum a spanacului este in stare cruda, in salate. 


- Loboda


Loboda este bogata in vitaminele E si K si este considerata o planta cu efecte benefice in tratarea chisturilor ovariene si mamare, in afectiuni dermatologice, in bronsite asmatiforme sau sub forma de cataplasme pentru dureri abdominale.


Sursa foto: retete.bewoman.ro
Sursa articol: agerpres.ro

recomandari

In sfarsit, a venit timpul pentru mult asteptata primavara sa-si faca aparitia si sa se impuna: soare, ...

citește—

Tot ce este verde este util pentru organism.
Legumele de primavara ofera unele dintre cele mai mari ...

citește—
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite