Despre mazare
Oricum ar fi mazarea: proaspata, inghetata, la conserva sau uscata, este de multa vreme o leguma preferata de multa lume.
Mazarea este o sursa excelenta de fibra dietetica si vitamina C. Ea contine de asemenea proteine, fier, zinc si acid nicotinic. In ce forma gasim mazarea
Mazarea verde este vanduta proaspata la conserva, uscata sau decojita si inghetata.
Atunci cand vreti sa cumparati, cautati pastai ceroase de dimensiuni mici. Pastrati mazarea intr-o punga de plastic la frigider pana la 2 zile.
Indepartati ata si deschideti pastaia. Scoateti boabele cu degetul.
Sfaturi pentru gatit
Adaugati mazare cruda la salate sau anumite placinte. Fierbeti in apa sarata 3-5 minute sau putin mai mult daca e nevoie
Puneti boabele fierte intr-un blender pentru a realiza o pasta pe care o puteti folosi ca sos sau dressing la salata Retete cu mazare Mancare cu mazare
Mazare cu puiMazare cu carne
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryTortul a fost facut cadou si din pacate nu am poza cu sectiunea, dar promit ca o sa mai fac si atunci am sa revin cu poze. A...
Tort cu ciocolata, banane si capsuniPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii