Ce alimente trebuie sa consumi pentru buna functionare a ficatului

Ce alimente trebuie sa consumi pentru buna functionare a ficatului

Sanatatea ficatului este foarte importanta pentru buna functionare a organismului. Cand acest organ este afectat, toxinele nu mai sunt filtrate din organism. De aceea este foarte important sa incercam nu doar sa-l protejam, dar sa-l si hranim cu alimente care-i fac bine.


Din fericire, in natura se gasesc destule alimente accesibile care au efecte de regenerare si de hranire a ficatului. 


De exemplu, unul dintre alimentele care ajuta la protejarea ficatului este marul. Pectina din mar este cea care ajuta ficatul in lupta sa de detoxifiere a organismului.


O alta categorie de fructe care ajuta la curatarea toxinelor acumulate in ficat sunt citricele. O curan recomandata in acest sens este cea cu suc de grapefruit dimineata, pe stomacul gol. 


Usturoiul este un alt aliment care usureaza lupta ficatului cu toxinele din organism. Usturoiul are un efect antibacterian, iar multe dintre bacteriile care ajung in organism favorizeaza acumularea de toxine.


Insa, dintre toate alimentele hepatoprotectoare, varza este printre cele mai bune. Frunzele de varza contin substante care activeaza enzimele folosite de ficat in procesul de detoxifiere. Bineinteles, este vorba de varza in stare cruda, nu murata sau preparata cu afumatura. 


Am lasat la sfarsit ce era mai bun. Uleiurile pe care le contin nucile, bogate in acizii grasi de tipul Omega 3, care au rolul de a hrani ficatul si de a-l curata de continutul de amoniac care se acumuleaza aici. Cand cantitatile de amoniac depozitate in ficat depasesc anumite limite, pot aparea boli periculoase precum hepatita sau ciroza. 


Asadar, asigurati-va ca aceste alimente nu lipsesc din dieta voastra: mere, citrice, usturoi, varza, nuci.


Sursa foto: howafrica.com
Sursa articol: onegreenplanet.org

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide