Ce este fructul fericirii si care sunt beneficiile pe care le aduce

Ce este fructul fericirii si care sunt beneficiile pe care le aduce

Fructul de mango este unul dintre alimentele pe care ar trebui sa le includeti in dieta cat mai des sau macar saptamanal.


Este inrudit cu fisticul si caju-ul si isi are originile in sudul Asiei. A fost cultivat pentru prima data in India, iar de aici s-a raspandit in restul Asiei, dar si in Africa si Brazilia, unde a fost adus de exploratorii portughezi. De fapt, si in Europa tot portughezii l-au adus, undeva prin secolul al XVI-lea.


Mango este foarte bogat in vitamine si minerale. De exemplu, un fruct de 150 de grame contine o cantitate de vitamina A, care e suficienta pentru o saptamana intreaga pentru o persoana. Pulpa contine si vitaminele (C, E, B6, K), riboflavina, niacina, acid folic, tiamina, acid panthothenic. De asemenea, este bogata in fibre, antioxidanti, calciu, fier, magneziu, mangan, fosfor, potasiu, 17 aminoacizi, precum si alte substante.


Astfel, un consum regulat si moderat de mango poate ajuta la:


- tratarea anemiei, actionand asupra cresterii numarului de celule rosii din sange.


- sanatatea pielii: aduce o stralucire sanatoasa acesteia si trateaza in mod eficient acneea.


- cantitatile mari de vitamina A si vitamina C ajuta atat pentru a produce proteine, cat si colagen in interiorul corpului. O cana de mango furnizeaza 100% din recomandarea zilnica de vitamina C, necesara pentru cresterea imunitatii si formarea de colagen si 35% din vitamina A, importanta pentru sanatatea ochiilor si cresterea oaselor. 


- controlul ritmului cardiac si al tensiunii arteriale, datorita continutului mare de potasiu.


- mentinerea unei digestii fara probleme, dar, de asemenea, reduce timpul de stationare a deseurilor in colon, reducand riscului de cancer de colon. 


- la mentinerea si imbunatatirea functiei creierului, datorita unor cantitati importante de vitamina B6.


Astfel, este usor de inteles de ce mango mai poarta si numele de "fructul fericirii".


Sursa articol: agerpres.ro

Sursa foto: multivu.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci