Fructul de mango este unul dintre alimentele pe care ar trebui sa le includeti in dieta cat mai des sau macar saptamanal.
Este inrudit cu fisticul si caju-ul si isi are originile in sudul Asiei. A fost cultivat pentru prima data in India, iar de aici s-a raspandit in restul Asiei, dar si in Africa si Brazilia, unde a fost adus de exploratorii portughezi. De fapt, si in Europa tot portughezii l-au adus, undeva prin secolul al XVI-lea.
Mango este foarte bogat in vitamine si minerale. De exemplu, un fruct de 150 de grame contine o cantitate de vitamina A, care e suficienta pentru o saptamana intreaga pentru o persoana. Pulpa contine si vitaminele (C, E, B6, K), riboflavina, niacina, acid folic, tiamina, acid panthothenic. De asemenea, este bogata in fibre, antioxidanti, calciu, fier, magneziu, mangan, fosfor, potasiu, 17 aminoacizi, precum si alte substante.
Astfel, un consum regulat si moderat de mango poate ajuta la:
- tratarea anemiei, actionand asupra cresterii numarului de celule rosii din sange.
- sanatatea pielii: aduce o stralucire sanatoasa acesteia si trateaza in mod eficient acneea.
- cantitatile mari de vitamina A si vitamina C ajuta atat pentru a produce proteine, cat si colagen in interiorul corpului. O cana de mango furnizeaza 100% din recomandarea zilnica de vitamina C, necesara pentru cresterea imunitatii si formarea de colagen si 35% din vitamina A, importanta pentru sanatatea ochiilor si cresterea oaselor.
- controlul ritmului cardiac si al tensiunii arteriale, datorita continutului mare de potasiu.
- mentinerea unei digestii fara probleme, dar, de asemenea, reduce timpul de stationare a deseurilor in colon, reducand riscului de cancer de colon.
- la mentinerea si imbunatatirea functiei creierului, datorita unor cantitati importante de vitamina B6.
Astfel, este usor de inteles de ce mango mai poarta si numele de "fructul fericirii".
Sursa articol: agerpres.ro
Sursa foto: multivu.com
Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseCiorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...
Ciorbita simpla de dovleceiM-am inspirat de la Ina, dar logic ca mi-a iesit cum imi iese mie, mai zbanghi, ca eu n-am mainile Inei, le am pe ale...
Somloi by InaIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa
Comentarii