Ce este fructul fericirii si care sunt beneficiile pe care le aduce

Ce este fructul fericirii si care sunt beneficiile pe care le aduce

Fructul de mango este unul dintre alimentele pe care ar trebui sa le includeti in dieta cat mai des sau macar saptamanal.


Este inrudit cu fisticul si caju-ul si isi are originile in sudul Asiei. A fost cultivat pentru prima data in India, iar de aici s-a raspandit in restul Asiei, dar si in Africa si Brazilia, unde a fost adus de exploratorii portughezi. De fapt, si in Europa tot portughezii l-au adus, undeva prin secolul al XVI-lea.


Mango este foarte bogat in vitamine si minerale. De exemplu, un fruct de 150 de grame contine o cantitate de vitamina A, care e suficienta pentru o saptamana intreaga pentru o persoana. Pulpa contine si vitaminele (C, E, B6, K), riboflavina, niacina, acid folic, tiamina, acid panthothenic. De asemenea, este bogata in fibre, antioxidanti, calciu, fier, magneziu, mangan, fosfor, potasiu, 17 aminoacizi, precum si alte substante.


Astfel, un consum regulat si moderat de mango poate ajuta la:


- tratarea anemiei, actionand asupra cresterii numarului de celule rosii din sange.


- sanatatea pielii: aduce o stralucire sanatoasa acesteia si trateaza in mod eficient acneea.


- cantitatile mari de vitamina A si vitamina C ajuta atat pentru a produce proteine, cat si colagen in interiorul corpului. O cana de mango furnizeaza 100% din recomandarea zilnica de vitamina C, necesara pentru cresterea imunitatii si formarea de colagen si 35% din vitamina A, importanta pentru sanatatea ochiilor si cresterea oaselor. 


- controlul ritmului cardiac si al tensiunii arteriale, datorita continutului mare de potasiu.


- mentinerea unei digestii fara probleme, dar, de asemenea, reduce timpul de stationare a deseurilor in colon, reducand riscului de cancer de colon. 


- la mentinerea si imbunatatirea functiei creierului, datorita unor cantitati importante de vitamina B6.


Astfel, este usor de inteles de ce mango mai poarta si numele de "fructul fericirii".


Sursa articol: agerpres.ro

Sursa foto: multivu.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura DELICIU
1
Prajituri

Prajitura DELICIU

Una din cele mai apreciate prajitura precum ii este numele "un deliciu".

Prajitura DELICIU
Cozonac cu fructe uscate
2
Preparate dulci

Cozonac cu fructe uscate

Un cozonac pufos si aromat ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de sarbatori.

Cozonac cu fructe uscate
Prajitura cu crema caramel
3
Prajituri

Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel este o reteta de prajitura cu foi delicioasa, ce poate fi pregatita de oricine in casa, de Craciun...

Prajitura cu crema caramel
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Braduti din biscuiti si ciocolata
5
Retete de Pasti

Braduti din biscuiti si ciocolata

Bunatati de Paste Imi amintesc cu drag de dulciurile copilariei mele si incerc sa le fac pentru fetita mea. Faceam impreuna...

Braduti din biscuiti si ciocolata
Parteneri
Ghiveci de toamna
Bucataras.RO

Ghiveci de toamna

Ghiveci de toamna
Cozonac evantai
Gustos.RO

Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Cozonac evantai
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori