Ce este Kefirul?

Ce este Kefirul?

Kefriul este cunoscut drept ciuperca caucaziana sau ciuperca tibetana. Locuitorii din aceste zone au o longevitate mai mare decat alte natii. Se presupune ca mai multe afectiuni pot fi vindecate. Kefirul este indicat pentru inflamatii ale stomacului, toate felurile de eczeme, boli de piele, insolatie, tensiune ridicata, dureri de fiere, infecţie de galbinare, rinita, diaree, constipatie, dar si altele. Se spune despre kefir ca ar fi indicat si in tratamentul cancerului. Bautura are un efect antibiotic si stopeaza inflamatiile si contine vitaminele: A, B1, B2, B6, B12, C, D, Niancin, Calciu, Zinc, Iod, Fluor si Fier. In imagine se vad "conopidutele" de kefir. Acestea se lasa in lapte si in 12 ore avem un kefir de casa minunat, care nu se compara cu cel din magazine. Daca intrati in posesia unei astfel de ciuperci trebuie sa fiti atenti sa nu intre in contact cu metalul. Folositi la strecurare o sita din plastic si puneti in vase de sticla sau de ceramica bautura rezultata. Dupa fiecare folosire se spala atent ciuperca cu apa dezmortita. Se inmulteste foarte repede asa ca in scurt timp puteti sa impartiti si prietenilor din aceasta ciuperca miraculoasa. Sursa acestui articol este blogul culinar Mitinitta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci