Ce este si cum se face apa enzimatica, numita si apa vie - perfecta pentru dietele detox

Ce este si cum se face apa enzimatica, numita si apa vie - perfecta pentru dietele detox

Luna ianuarie e acea perioada din an in care toti nutritionistii recomanda curele si dietele detox. Acestea ne ajuta sa ne curatam sangele si colonul, dar ne ajuta si sa ne punem pe picioare sistemul imunitar, evitand astfel racelile si bolile specifice sezonului rece.


Apa enzimatica este un aliat de nadejde in dietele detox, fiind supranumita si apa vie sau elixirul sanatatii.


Ce este si cum se prepara apa enzimatica


Apa enzimatica este apa plata imbogatita cu enzime, minerale si vitamine, prin adaugarea de fructe, legume sau verdeturi cat mai proaspete, fara preparare termica. Consumul de apa enzimatica stimuleaza digestia si ajuta la refacerea florei intestinale.


De asemenea, specialistii in nutritie o recomanda pentru curatarea organismului, fiind ideala pentru detoxifierea zilică. Efectul de detoxifiere se datoreaza enzimelor pe care acest preparat le contine, enzime care functioneaza ca un catalizator.


Important este sa ne asiguram ca nu contine urme de pesticide, insecticide sau ingrasaminte chimice (provenite de la legumele sau fructele adaugate)




Cum se pregateste apa enzimatica


Se adauga intr-un borcan cateva funze, fructe sau legume sau un mix din toate acestea, in functie si de preferintele proprii. Peste vegetalele din borcan se adauga apa plata pana la umplerea borcanului.


Se lasa borcanul intr-un loc linistit pentru minim 8 ore, pentru a permite ingredientelor din borca sa se intrepatrunda cu apa, iar schimbul de materii, enzime, vitamine si minerale sa se realizeze eficient.


Daca alegeti sa pastrati borcanul intr-un loc racoros, atunci apa enzimatica va fi gata in 12-24 de ore, in unele cazuri chiar 48 de ore.


de obicei, apa enzimatică pe bază de fructe se realizează cel mai repede, în aproximativ 8-12 ore dacă este păstrată într-un loc călduros, însă nu este o regulă. Cu cât fructele stau în apă mai aproape de 48 de ore la o temperatură ambiantă, cu atât apa va deveni poate uşor acidulată (sifonată). Este foarte bună şi aşa, iar concentraţia de enzime se măreşte, ceea ce este un proces foarte benefic pentru sănătate.


Dupa filtrare, apa se va pastra la rece in sticle inchise ermetic.


Fructe pe care le puteti folosi: mere, pere, pepene, struguri, cirese, citrice, mango etc. 

Legume pe care le puteti folosi: morcov, gulie, sfecla rosie, varza, rosii, ardei etc.

Plante aromatice: ghimbir, patrunjel, busuioc, cimbru, marar etc.


Bineinteles, in functie de preferinte se pot folosi si combinatii intre fructe / plante/ legume. 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!

Prajitura pufoasa cu branza
Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure

Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure

E o toamna tarzie, perfecta pentru supe calde si delicioase. Pentru ca ador dovleacul, dar si ciupercile, si pentru ca mi-am...

Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure
Rulada de porc cu sos picant de prune

Rulada de porc cu sos picant de prune

• scoateti samburii din prunele proaspete si mixatii-le impreuna cu menta proaspata• puneti vinul la redus pe foc, impreuna

Rulada de porc cu sos picant de prune
Cele mai apreciate rețete
Conserva de peste cu legume pentru iarna
1
Conserve de iarna

Conserva de peste cu legume pentru iarna

Ador pestele iar de când am descoperit aceasta reteta am renunțat sa mai cumpăr conserve din comerț.

Conserva de peste cu legume pentru iarna
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
2
Torturi

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Supa crema de sparanghel
3
Supe de legume

Supa crema de sparanghel

Supa crema de sparanghel este o supa delicioasa pentru cei aventurosi.

Supa crema de sparanghel
Gogosari cu conopida si struguri
4
Muraturi combinate

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri
Prajitura cu cirese
5
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Parteneri
Fasole batuta la Multicooker-ul Crock-Pot Express
Bucataras.RO

Fasole batuta la Multicooker-ul Crock-Pot Express

Cred ca a iesit cea mai gustoasa fasole batuta din cate am facut! Gatita sub presiune, toate vitaminele si tot gustul...

Fasole batuta la Multicooker-ul Crock-Pot Express
Strudel cu mere
Gustos.RO

Strudel cu mere

Reteta de strudel cu mere. Strude cu mere si foi de placinta. Strudel cu mere, nuci si scortisoara. Retete cu mere. Deserturi...

Strudel cu mere
Ciorba Ardeleneasca de Porc
ReteteCulinare.RO

Ciorba Ardeleneasca de Porc

Ciorba Ardeleneasca de Porc