Ce este si cum se face apa enzimatica, numita si apa vie - perfecta pentru dietele detox

Ce este si cum se face apa enzimatica, numita si apa vie - perfecta pentru dietele detox

Luna ianuarie e acea perioada din an in care toti nutritionistii recomanda curele si dietele detox. Acestea ne ajuta sa ne curatam sangele si colonul, dar ne ajuta si sa ne punem pe picioare sistemul imunitar, evitand astfel racelile si bolile specifice sezonului rece.


Apa enzimatica este un aliat de nadejde in dietele detox, fiind supranumita si apa vie sau elixirul sanatatii.


Ce este si cum se prepara apa enzimatica


Apa enzimatica este apa plata imbogatita cu enzime, minerale si vitamine, prin adaugarea de fructe, legume sau verdeturi cat mai proaspete, fara preparare termica. Consumul de apa enzimatica stimuleaza digestia si ajuta la refacerea florei intestinale.


De asemenea, specialistii in nutritie o recomanda pentru curatarea organismului, fiind ideala pentru detoxifierea zilică. Efectul de detoxifiere se datoreaza enzimelor pe care acest preparat le contine, enzime care functioneaza ca un catalizator.


Important este sa ne asiguram ca nu contine urme de pesticide, insecticide sau ingrasaminte chimice (provenite de la legumele sau fructele adaugate)




Cum se pregateste apa enzimatica


Se adauga intr-un borcan cateva funze, fructe sau legume sau un mix din toate acestea, in functie si de preferintele proprii. Peste vegetalele din borcan se adauga apa plata pana la umplerea borcanului.


Se lasa borcanul intr-un loc linistit pentru minim 8 ore, pentru a permite ingredientelor din borca sa se intrepatrunda cu apa, iar schimbul de materii, enzime, vitamine si minerale sa se realizeze eficient.


Daca alegeti sa pastrati borcanul intr-un loc racoros, atunci apa enzimatica va fi gata in 12-24 de ore, in unele cazuri chiar 48 de ore.


de obicei, apa enzimatică pe bază de fructe se realizează cel mai repede, în aproximativ 8-12 ore dacă este păstrată într-un loc călduros, însă nu este o regulă. Cu cât fructele stau în apă mai aproape de 48 de ore la o temperatură ambiantă, cu atât apa va deveni poate uşor acidulată (sifonată). Este foarte bună şi aşa, iar concentraţia de enzime se măreşte, ceea ce este un proces foarte benefic pentru sănătate.


Dupa filtrare, apa se va pastra la rece in sticle inchise ermetic.


Fructe pe care le puteti folosi: mere, pere, pepene, struguri, cirese, citrice, mango etc. 

Legume pe care le puteti folosi: morcov, gulie, sfecla rosie, varza, rosii, ardei etc.

Plante aromatice: ghimbir, patrunjel, busuioc, cimbru, marar etc.


Bineinteles, in functie de preferinte se pot folosi si combinatii intre fructe / plante/ legume. 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....

Cornulete cu mac de Craciun
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)
Cele mai apreciate rețete
Prajitura simpla cu nuci si mere
1
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Prajitura cu foi de zahar ars
2
Prajituri

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Piept de gasca cu sos Cassis
3
Mancaruri cu carne

Piept de gasca cu sos Cassis

se incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....

Piept de gasca cu sos Cassis
Parteneri
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Prajitura cu Nutella si nuca prajita
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita