Ceaiul de rooibos, minunea africana

Rooibos-ul nu se inrudeste cu planta clasica de ceai, ci face parte din familia leguminoaselor si are frunze ascutite verzi, asemanatoare cu pinul, care dupa prelucrare devin rosii.

Este singura planta de ceai din lume care are un continut foarte mic de tanin, nefiind energizant si astfel, se poate consuma la orice ora din zi si din noapte.

Atat acele, cat si tulpinele si radacinele de rooibos se culeg manual, se pun la fermenatat si apoi la uscat, obtinandu-se un amestec cu textura lemnoasa. Africanii fac din aceasta planta un excelent ceai, pe care il servesc cu lapte.

Ceaiul este bogat in vitamine si zaharuri, avand un gust dulceag si aromat, astfel majoritatea persoanelor renuntand la indulcirea lui. In Africa de Sud se serveste nu doar ca bautura racoritoare, ci si ca remediu impotriva alergiilor si astmului. Africanii sustin ca acest ceai face bine si in cazul crampelor sau a colicilor la sugari.

Ceaiul rooibos contine vitamina C, cupru, fier, potasiu, calciu, zinc, magneziu si antioxidanti, intarind sistemul imunitar si intarziind procesul de imbatranire.

Japonezii au importat acest ceai si l-au nimit "ceaiul vietii lungi", tratand cu el febra si dovedind ca este anticancerigen si antiviral.

O alta caracteristica importanta a ceaiului de rooibos este ca nu are efecte adverse, nu impiedica asimilarea fierului, este ideal pentru gravide, copii mici, sportivi sau persoane anemice. Este preferat de cele mai multe ori si in curele de slabire, pentru ca nu necesita indulcire.

Ceaiul de rooibos se gaseste si la noi, in majoritatea supermarketurilor si are un pret accesibil. Se prepara simplu, turnand apa fierbinte peste pliculetul de ceai si lasand sa se infuzeze timp de 3-5 minute. Se poate bea cald cu lamaie sau lapte si rece cu frunze de menta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor

Aceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor
Mancare de varza cu marar

Mancare de varza cu marar

Mancare de varza cu marar
Placinte Poale in brau

Placinte Poale in brau

Placintele Poale in brau sunt niste placinte traditionale moldovenesti, pline de savoare si gusturi minunate, care te imbie...

Placinte Poale in brau
Cele mai apreciate rețete
Orez cu prune uscate
1
Mancaruri cu orez

Orez cu prune uscate

Am pus zaharul in cratita la caramelizat, eu am adaugat si o bucatica de unt dar daca faceti reteta de post nu mai puneti...

Orez cu prune uscate
Prajitura cu spuma caramel
2
Prajituri

Prajitura cu spuma caramel

Prajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...

Prajitura cu spuma caramel
Prajitura "polara"
3
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
4
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)
5
Dulciuri

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)

Un desert rapid si delicios, care merita incercat.

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)
Parteneri
Smoothie de mango,kaki şi portocală
Bucataras.RO

Smoothie de mango,kaki şi portocală

Ce poate fi mai plăcut pentru o dimineaţă însorită şi frumoasă de toamnă decât această băutură...

Smoothie de mango,kaki şi portocală
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Fasole cu ciolan afumat
ReteteCulinare.RO

Fasole cu ciolan afumat

Fasole cu ciolan afumat