Rooibos-ul nu se inrudeste cu planta clasica de ceai, ci face parte din familia leguminoaselor si are frunze ascutite verzi, asemanatoare cu pinul, care dupa prelucrare devin rosii.
Este singura planta de ceai din lume care are un continut foarte mic de tanin, nefiind energizant si astfel, se poate consuma la orice ora din zi si din noapte.
Atat acele, cat si tulpinele si radacinele de rooibos se culeg manual, se pun la fermenatat si apoi la uscat, obtinandu-se un amestec cu textura lemnoasa. Africanii fac din aceasta planta un excelent ceai, pe care il servesc cu lapte.
Ceaiul este bogat in vitamine si zaharuri, avand un gust dulceag si aromat, astfel majoritatea persoanelor renuntand la indulcirea lui. In Africa de Sud se serveste nu doar ca bautura racoritoare, ci si ca remediu impotriva alergiilor si astmului. Africanii sustin ca acest ceai face bine si in cazul crampelor sau a colicilor la sugari.
Ceaiul rooibos contine vitamina C, cupru, fier, potasiu, calciu, zinc, magneziu si antioxidanti, intarind sistemul imunitar si intarziind procesul de imbatranire.
Japonezii au importat acest ceai si l-au nimit "ceaiul vietii lungi", tratand cu el febra si dovedind ca este anticancerigen si antiviral.
O alta caracteristica importanta a ceaiului de rooibos este ca nu are efecte adverse, nu impiedica asimilarea fierului, este ideal pentru gravide, copii mici, sportivi sau persoane anemice. Este preferat de cele mai multe ori si in curele de slabire, pentru ca nu necesita indulcire.
Ceaiul de rooibos se gaseste si la noi, in majoritatea supermarketurilor si are un pret accesibil. Se prepara simplu, turnand apa fierbinte peste pliculetul de ceai si lasand sa se infuzeze timp de 3-5 minute. Se poate bea cald cu lamaie sau lapte si rece cu frunze de menta.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcDin cateva ingrediente si intr-un timp cat se poate de scurt am pregatit niste gogosi delicioase pentru cina.
Gogosi cu branzaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii