Ceaiul de rooibos, minunea africana

Rooibos-ul nu se inrudeste cu planta clasica de ceai, ci face parte din familia leguminoaselor si are frunze ascutite verzi, asemanatoare cu pinul, care dupa prelucrare devin rosii.

Este singura planta de ceai din lume care are un continut foarte mic de tanin, nefiind energizant si astfel, se poate consuma la orice ora din zi si din noapte.

Atat acele, cat si tulpinele si radacinele de rooibos se culeg manual, se pun la fermenatat si apoi la uscat, obtinandu-se un amestec cu textura lemnoasa. Africanii fac din aceasta planta un excelent ceai, pe care il servesc cu lapte.

Ceaiul este bogat in vitamine si zaharuri, avand un gust dulceag si aromat, astfel majoritatea persoanelor renuntand la indulcirea lui. In Africa de Sud se serveste nu doar ca bautura racoritoare, ci si ca remediu impotriva alergiilor si astmului. Africanii sustin ca acest ceai face bine si in cazul crampelor sau a colicilor la sugari.

Ceaiul rooibos contine vitamina C, cupru, fier, potasiu, calciu, zinc, magneziu si antioxidanti, intarind sistemul imunitar si intarziind procesul de imbatranire.

Japonezii au importat acest ceai si l-au nimit "ceaiul vietii lungi", tratand cu el febra si dovedind ca este anticancerigen si antiviral.

O alta caracteristica importanta a ceaiului de rooibos este ca nu are efecte adverse, nu impiedica asimilarea fierului, este ideal pentru gravide, copii mici, sportivi sau persoane anemice. Este preferat de cele mai multe ori si in curele de slabire, pentru ca nu necesita indulcire.

Ceaiul de rooibos se gaseste si la noi, in majoritatea supermarketurilor si are un pret accesibil. Se prepara simplu, turnand apa fierbinte peste pliculetul de ceai si lasand sa se infuzeze timp de 3-5 minute. Se poate bea cald cu lamaie sau lapte si rece cu frunze de menta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ce gatim cu vinete - 20 de retete savuroase

Ce gatim cu vinete - 20 de retete savuroase

Ce gatim cu vinete - 20 de retete savuroase
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

E o mâncărică foarte simplă şi rapidă în care am încercat să îmbin nişte legume pe care nu le mâncăm foarte des,...

Mancarica de legume gratinata
Dulceata de afine

Dulceata de afine

Un deliciu ,plin de culoare! Pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"

Dulceata de afine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema caramel
1
Romania

Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....

Prajitura cu foi si crema caramel
Salata de iarna
2
Romania

Salata de iarna

Se spala si se curata foarte bine legumele, apoi se dau pe o razatoare mica. La fel se procedeaza cu merele. Se combina cu...

Salata de iarna
Mancarica de galbiori cu smantana
3
Romania

Mancarica de galbiori cu smantana

O mancarica pe cat de simpla, pe atat de savuroasa, mai ales daca sunteti fani ciuperci de padure.

Mancarica de galbiori cu smantana
Gogosi
4
Romania

Gogosi

Gogosi pufoase, facute cu paharul sau impletite. Iti trebuie un castron, o oala mica, un facalet si o tigaie adanca, in...

Gogosi
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
5
Romania

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)

Prajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)