Daca te-ai decis sa petreci cateva ore placute in sanul naturii, la cules de urzici, este important sa alegi o zona mai putin poluata, in caz contrar te poti alege cu niste urzici cu continut ridicat de plumb si alte substante periculoase pentru sanatate. Urzicile salbatice se gasesc in general in apropierea apelor, pe langa rauri si lacuri, in gradini printre alte plante cultivate si in padure. Echipamentul necear culegerii urzicilor cuprinde neaparat o pereche de manusi, deoarece tulpina si frunzele plantei prezinta peri fini, care secreta toxina care irita pielea, si optional o foarfeca. Se consuma numai partea cea mai frageda a plantei, astfel incat trebuie alese numai frunzele cele mai tinere. Inainte de a fi consumate, frunzele se fierb pentru a elimina toxina urzicii. Urzicile cultivate se vand in piete, la gramada sau ambalate in pungi. Se vor alege plantele verzi, proaspete si ferme. De la urzici se folosesc in diverse scopuri radacina, tulpina, frunzele si florile. Tulpina si frunzele prezinta peri fini, care secreta toxina care irina pielea. Perioada de glorie a urzicilor proaspete este primavara, dar si urzicile congelate pastreaza o parte din beneficiile acestor plante.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauUn pranz rapid si bun pentru iubitorii ficateilor de pui!
Ficatei in sos de ceapa
Comentarii