Cum alegi urzicile?

Daca te-ai decis sa petreci cateva ore placute in sanul naturii, la cules de urzici, este important sa alegi o zona mai putin poluata, in caz contrar te poti alege cu niste urzici cu continut ridicat de plumb si alte substante periculoase pentru sanatate. Urzicile salbatice se gasesc in general in apropierea apelor, pe langa rauri si lacuri, in gradini printre alte plante cultivate si in padure. Echipamentul necear culegerii urzicilor cuprinde neaparat o pereche de manusi, deoarece tulpina si frunzele plantei prezinta peri fini, care secreta toxina care irita pielea, si optional o foarfeca. Se consuma numai partea cea mai frageda a plantei, astfel incat trebuie alese numai frunzele cele mai tinere. Inainte de a fi consumate, frunzele se fierb pentru a elimina toxina urzicii. Urzicile cultivate se vand in piete, la gramada sau ambalate in pungi. Se vor alege plantele verzi, proaspete si ferme. De la urzici se folosesc in diverse scopuri radacina, tulpina, frunzele si florile. Tulpina si frunzele prezinta peri fini, care secreta toxina care irina pielea. Perioada de glorie a urzicilor proaspete este primavara, dar si urzicile congelate pastreaza o parte din beneficiile acestor plante.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Ciorba cu carne de porc
2
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Parteneri
Salata Coronita
Bucataras.RO

Salata Coronita

Doream de mult timp să fac această salată, frumoasă precum coronița unei premiante, gustoasă, consistentă și...

Salata Coronita
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa