Sfaturi utile
Desi este considerata un aliment al perioadei moderne, rodia se regaseste de secole in alimentatia oamenilor din Orientul Mijlociu, India sau China.
Alegerea rodiilor potrivite
Atunci cand doriti sa cumparati rodii, alegeti fructele mai grele deoarece este un semn ca semintele sunt pline cu lichid si gata pentru a fi consumate sau folosite pentru sucuri naturale. Alegeti fructele care au o coaja de o culoare uniforma pentru a le evita pe cele cu crapaturi. Prezenta unor mici pete pe coaja este acceptabila.
Cat timp putem pastra rodiile
Depozitati rodiile intregi pana la 2 saptamani la temperatura camerei sau timp de o luna in frigider. Semintele pot fi tinute 2 saptamani in frigider, intr-un invelis in care sa nu patrunda aerul.
Pentru a ingheta semintele, separati-le de membrana alba si asezati-le pe o bucata de hartie cerata. Acoperiti-le cu o alta bucata de hartie cerata si puneti-le la inghetat 2 ore. Dupa aceea, puneti-le intr-o punga inchisa ermetic, in congelator. Pot fi tinute astfel pana la un an.
Sugestii pentru servire
Imprastiati semintele pe salate pentru a le da culoare.
Serviti semintele impreuna cu deserturi ca bezele sau panna cotta
Adaugati un strop de sirop de rodii la sampanie pentru a obtine un cocktail spectaculos.
Inainte sa incepeti, studiati ghidul nostru despre cum sa prepari rodiile.
Alte articole recomandate
Leurda sau usturoiul salbatic
Sparanghelul
Urzica
Muffins cu mere si nuci sunt o gustare delicioasa si sanatoasa, usor de pregatit. Reteta de briose cu fructe se prepara usor...
Muffins cu mere si nuciAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraEste o ciorba foarte gustoasa. Bulionul de zarzare ii da un gust absolut delicios si special!
Ciorba de pui cu bulion de zarzareTortul cu mousse alb si fructe de padure este o reteta usoara, delicata si racoroasa. Combinatia de dulce-acrisor este...
Tort cu mousse alb si fructe de padureAm gasit aceasta reteta in caietul bunicii si imi pare bine ca m-am hotarat sa o incerc. A iesit un chec pufos si aromat.
Chec cu nuci si rahatDupa culesul merelor din aceasta toamna, m-am gandit ca ma pot delecta cu un strudel cum am vazut reteta in caietul mamei...a...
Strudel cu mere din aluat de casaTort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazieFursecurile cu ciocolata sunt o gustare delicioasa, perfecta pentru a satisface pofta de dulce sau pentru a insoti o ceasca...
Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci
Comentarii