De ce sa cumparam rodii


Sfaturi utile

Desi este considerata un aliment al perioadei moderne, rodia se regaseste de secole in alimentatia oamenilor din Orientul Mijlociu, India sau China.


Alegerea rodiilor potrivite

Atunci cand doriti sa cumparati rodii, alegeti fructele mai grele deoarece este un semn ca semintele sunt pline cu lichid si gata pentru a fi consumate sau folosite pentru sucuri naturale. Alegeti fructele care au o coaja de o culoare uniforma pentru a le evita pe cele cu crapaturi. Prezenta unor mici pete pe coaja este acceptabila.

Cat timp putem pastra rodiile

Depozitati rodiile intregi pana la 2 saptamani la temperatura camerei sau timp de o luna in frigider. Semintele pot fi tinute 2 saptamani in frigider, intr-un invelis in care sa nu patrunda aerul.
Pentru a ingheta semintele, separati-le de membrana alba si asezati-le pe o bucata de hartie cerata. Acoperiti-le cu o alta bucata de hartie cerata si puneti-le la inghetat 2 ore. Dupa aceea, puneti-le intr-o punga inchisa ermetic, in congelator. Pot fi tinute astfel pana la un an.

Sugestii pentru servire

Imprastiati semintele pe salate pentru a le da culoare.
Serviti semintele impreuna cu deserturi ca bezele sau panna cotta
Adaugati un strop de sirop de rodii la sampanie pentru a obtine un cocktail spectaculos.
Inainte sa incepeti, studiati ghidul nostru despre cum sa prepari rodiile.

Alte articole recomandate

Leurda sau usturoiul salbatic

Sparanghelul

Urzica

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori