Cand viata iti ofera prea multe lamai, prepara-ti o limonada! Pe buna dreptate, ar trebui sa consumam zilnic cel putin o lamaie. Sau sucul acesteia. Sau sa o folosim la salate si alte mancaruri.
Arborele de lamaie, cel mereu verde , este originar din India si se cultiva si in China de aproximativ 3000 de ani. Renumit pentru calitatile sale, lamaiul are doua importante calitati: proprietati antibacteriene si continut ridicat de vitamina C. Sucul unei lamii asigura jumatate din necesarul zilnic de vitamina C al unui adult. Dar, acest fruct contine si vitamina B, fosfor, precum si Calciu si Fier. Lamaia are efecte benefice si asupra sistemului imunitar; de asemenea, datorita antioxidantilor pe care ii contine, lamaia ajuta la incetinirea procesului de imbatrinire a celulelor. Cu actiune antiseptica si antiinflamatorie, lamaia lupta si impotriva febrei si ajuta la sintetizarea hormonilor antistress.
Lamaia perfecta este tare si grea, are coaja galbena si lucioasa, putin aspra si cu mult suc. Desi fructul si sucul au un gust acru, lamaia este un excelent amortizor in corp si poate sa reduca hiperaciditatea din stomac. Sucul de lamaie si coaja au efect antiseptic iar frunzele de lamai sunt folosite pentru reducerea febrei. Lamaia este bogata in vitamina C care intareste sistemul imunitar si se comporta ca un antioxidant, protejand celulele de la vatamari radicale.
Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.
Paste cu sos de rosii si busuiocPentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...
Tarta cu piersiciPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieAceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...
Gogosari cu conopida si struguriSe fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...
Salata de fasole verdePentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...
Tarta cu piersici
Comentarii