Cand viata iti ofera prea multe lamai, prepara-ti o limonada! Pe buna dreptate, ar trebui sa consumam zilnic cel putin o lamaie. Sau sucul acesteia. Sau sa o folosim la salate si alte mancaruri.
Arborele de lamaie, cel mereu verde , este originar din India si se cultiva si in China de aproximativ 3000 de ani. Renumit pentru calitatile sale, lamaiul are doua importante calitati: proprietati antibacteriene si continut ridicat de vitamina C. Sucul unei lamii asigura jumatate din necesarul zilnic de vitamina C al unui adult. Dar, acest fruct contine si vitamina B, fosfor, precum si Calciu si Fier. Lamaia are efecte benefice si asupra sistemului imunitar; de asemenea, datorita antioxidantilor pe care ii contine, lamaia ajuta la incetinirea procesului de imbatrinire a celulelor. Cu actiune antiseptica si antiinflamatorie, lamaia lupta si impotriva febrei si ajuta la sintetizarea hormonilor antistress.
Lamaia perfecta este tare si grea, are coaja galbena si lucioasa, putin aspra si cu mult suc. Desi fructul si sucul au un gust acru, lamaia este un excelent amortizor in corp si poate sa reduca hiperaciditatea din stomac. Sucul de lamaie si coaja au efect antiseptic iar frunzele de lamai sunt folosite pentru reducerea febrei. Lamaia este bogata in vitamina C care intareste sistemul imunitar si se comporta ca un antioxidant, protejand celulele de la vatamari radicale.
Retete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoiSe potriveste pentru zilele senine de vara, este fara coacere, iar efortul este minim. Retete dietetice
Prajitura cu jeleu de cirese si crema de friscaO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiRetete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoiAm facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiCiorba de fasole in bol de paine este o metoda ingenioasa de a prezenta ciorba. Dar in esenta ciorba de fasole cu costita...
Ciorba de fasole in bol de paineEste genul de tarte aperitiv pe care le faci in doi timpi si trei miscari, mai ales daca ai musafiri sau pur si simplu vrei...
Tarta aperitiv cu feta, rucola si rosiiUn gulas facut de mine trebuie sa contina in mod evindent: carnea de vitel, chiar daca nu am suficienta si vreau sa fac o...
Gulas de vitelAm vazut la Dia si tare mult mi-a placut, asa ca am facut si eu, dar cu ce am avut in casa. Cum de la un timp nu-mi lipseste...
Evantai de vinete cu dovlecel, bacon si rosiiReteta de gem de capsuni cu menta. Gem de capsuni cu menta reteta simpla, fara conservanti. Reteta de gem de capsuni. Retete...
Gem de capsuni cu menta
Comentarii