Daca pana acum cactusii iti decorau frumos apartamentul si ii priveai ca pe niste simple plante de apartament, trebuie sa stii ca exista si cactusi comestibili; o varietate rara, insa fara indoiala o adevarata tentatie culinara.
Cactusul comestibil este cunoscut si ca "nopalitos" si este popular in Mexic si America Centrala, dar si in unele regiuni din Europa si in India si Africa de Nord. Cactusul comestibil are frunzele carnoase si ovale, cu o textura moale si crocanta, care devine putin lipicioasa in timpul prepararii. Gustul este similar cu al ardeiului sau cu cel de asparagus.
Mai mult decat atat, cactusul comestibil reprezinta o sursa importanta de beta caroten si de vitamina C si calciu, continand si fier si vitamine de tip B.
Cactusul comestibil poate fi gasit in tot timpul anului, cu mentiunea ca aceasta planta infloreste primavara si cel mai bun moment pentru a fi culeasa este vara spre toamna tarzie. Daca il cumperi din comert, alege plantele cu frunze mici, de culoare verde pal, fara striatii.
Dupa ce au fost indepartati tepii, cactusul poate fi consumat crud sau gatit, fiert, insa pentru putin timp. De asemenea, se pot prepara niste salate delicioase din aceasta planta deosebita.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaCand este ziua unui apropiat, a unui prieten, prefer sa ii fac un cadou dulce, decat sa ii cumpar ceva si sa nu ii placa....
Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeuraDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii