Daca pana acum cactusii iti decorau frumos apartamentul si ii priveai ca pe niste simple plante de apartament, trebuie sa stii ca exista si cactusi comestibili; o varietate rara, insa fara indoiala o adevarata tentatie culinara.
Cactusul comestibil este cunoscut si ca "nopalitos" si este popular in Mexic si America Centrala, dar si in unele regiuni din Europa si in India si Africa de Nord. Cactusul comestibil are frunzele carnoase si ovale, cu o textura moale si crocanta, care devine putin lipicioasa in timpul prepararii. Gustul este similar cu al ardeiului sau cu cel de asparagus.
Mai mult decat atat, cactusul comestibil reprezinta o sursa importanta de beta caroten si de vitamina C si calciu, continand si fier si vitamine de tip B.
Cactusul comestibil poate fi gasit in tot timpul anului, cu mentiunea ca aceasta planta infloreste primavara si cel mai bun moment pentru a fi culeasa este vara spre toamna tarzie. Daca il cumperi din comert, alege plantele cu frunze mici, de culoare verde pal, fara striatii.
Dupa ce au fost indepartati tepii, cactusul poate fi consumat crud sau gatit, fiert, insa pentru putin timp. De asemenea, se pot prepara niste salate delicioase din aceasta planta deosebita.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii