Florile de hibiscus - aroma si sanatate

Nu mica mi-a fost mirarea sa aflu ca multe persoane sunt nemultumite de efectul acestor flori din compozitia ceaiurilor noastre aromate de zi cu zi.
Insa specialistii le recomanda cu caldura, mai ales pentru efectele lor benefice asupra persoanelor cu hipertensiune si pentru culoarea si gustul dulce-acrisor.
Aceste flori superbe sunt folosite de ani de zile pentru obtinerea unor bauturi racoritoare in Africa, Asia si Caraibe, iar in Taiwan exista o adevarata industrie care le utilizeaza pentru tratarea hipertensiunii.
Iar daca aceste popoare care se trateaza naturist de sute de ani au un cuvant bun de zis despre hibiscus, de ce nu le-am incerca si noi?!
Specialistii americani au efectuat un studiu asupra plantelor Hibiscus Sabdariffa si au ajuns la concluzia ca acestea contin antioxidanti care lupta impotriva radicalilor liberi ce afecteaza celulele si ADN-ul si protejeaza organismul impotriva bolilor de inima si a cancerului.
Acesti specialisti din SUA au declarat ca este bine sa se consume 3 cesti de ceai de hibiscus pe zi mai ales de catre persoanele hipertensive si care prezinta un risc crescut de boli de rinichi, atac de cord si atac cerebral.
Desi cercetarile continua, iar resultatele finale se lasa asteptate, ceaiul din flori de hibiscus nu este doar sanatos, ci si foarte bun la gust, frumos colorat si iti va incalzi organismul in aceasta iarna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci