Litchi este cultivat in China, dar si in nordul Thailandei, Laos, Cambodgia, Vietnam, Bangladesh, Pakistan, India, in sudul Japoniei. Mai nou se cultiva si in California, Hawaii, Florida, sudul Africii, Australia. Litchi poate incalzi interiorul si ca arbore ornamental. Fructele se vand proaspete sau uscate. Se folosesc in salate de fructe, inghetate, dar si in salate cu branza si maioneza, garnituri pentru fripturi. India si China exporta compoturi din aceste fructe. Uscate seamana la gust cu stafidele. Litchi contin la 100 g fruct aproximativ 66 calorii, 1,3g fibre, 44g lipide, 15,23g zahar, 16,53g carbohidrati. Fructul mai contine vitamina C, fosfor, potasiu, magneziu si calciu. Contine la fel de multa vitamina C ca si portocalele. Litchi contine si riboflavina(vitamina B2) foarte importanta pentru formarea globulelor rosii. Are efecte pozitive asupraglandelor, tumorilor, problemelor tomacale.Consumul excesi v poate duce la febra si sangerari nazale.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii