Graul este, fara indoiala, una din cele mai importante cereale. Micutul bob de grau contine o serie de substante benefice pentru sanatate iar acesta poate fi consumat crud, incoltit, sau preparat sub forma de faina si in produse de panificatie.
Contine: saruri minerale, elemente catalitice, calciu, magneziu, sodiu, potasiu, clor, sulf, siliciu, zinc, mangan, cobalt, cupru, iod, arsenic, grasime fosforata, amidon, vitaminele A, B, E, K, D, PP, fermenti, diastaze. Graul este baza alimentatiei datorita fainii obtinute.
. Graul incoltit este administrat in stari de demineralizare, anemie, astenie, crestere, rahitism, tuberculoza, sarcina, alaptare.
Desi este extrem de benefic pentru organism, exista totusi o serie de persoane care nu ar trebui sa inceapa o cura pe baza de grau fara sa intrebe un medic: persoanele cu exces de hormoni estrogeni (barbatii cu pilozitate redusa, femeile cu ciclu abundent).
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii