Graul este, fara indoiala, una din cele mai importante cereale. Micutul bob de grau contine o serie de substante benefice pentru sanatate iar acesta poate fi consumat crud, incoltit, sau preparat sub forma de faina si in produse de panificatie.
Contine: saruri minerale, elemente catalitice, calciu, magneziu, sodiu, potasiu, clor, sulf, siliciu, zinc, mangan, cobalt, cupru, iod, arsenic, grasime fosforata, amidon, vitaminele A, B, E, K, D, PP, fermenti, diastaze. Graul este baza alimentatiei datorita fainii obtinute.
. Graul incoltit este administrat in stari de demineralizare, anemie, astenie, crestere, rahitism, tuberculoza, sarcina, alaptare.
Desi este extrem de benefic pentru organism, exista totusi o serie de persoane care nu ar trebui sa inceapa o cura pe baza de grau fara sa intrebe un medic: persoanele cu exces de hormoni estrogeni (barbatii cu pilozitate redusa, femeile cu ciclu abundent).

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii