Hreanul, un afrodisiac vechi de peste 3000 de ani!

Hreanul, un afrodisiac vechi de peste 3000 de ani!


Hreanul are o istorie de peste 3000 de ani si era utilizat in special in Anglia, de catre clasa muncitoare. Radacina aromata se folosea ca afrodisiac, condiment sau tratament impotriva reumatismului.

Radacina nu are un miros puternic, insa data pe razatoare devine iute, parfumata si lacrimogena. Dupa ce ati ras hreanul, acesta trebuie amestecat imediat cu putin otet, pentru a nu-si pierde gustul si mirosul. Cand ati racit si nasul va curge si este infundat incercati un remediu natural, simplu si la indemana: hreanul. Radacina hreanului contine foarte multa vitamina C, utila sistemului circulator si imunitar. Contine si minerale foarte importante, precum fierul, potasiul, calciul si magne­ziul.

In bucataria europeana, hreanul se foloseste ras alaturi de carnuri fierte sau prajite si alte mancaruri calde. In Austria, hreanul se amesteca cu un mar verde ras si se mananca alaturi de carne de vita.

Englezii au inventat mustarul iute, amestecat cu hrean, care a devenit preferatul intregii lumi moderne. Acum gasiti acest fel de mustar in toate magazinele sau casele. Preparat proaspat insa, are valori nutritive si curative mult mai importante.

In Polonia, hreanul se asociaza cu diverse supe, in Slovenia si Italia, se mananca alaturi de oua fierte, mere si smantana, in Croatia hreanul merge alaturi de carne de vita sau sunca.

La noi, exista traditia amestecului de hrean cu sfecla rosie si servirea alaturi de carne de vita sau de miel.

In restaurante sau pe internet gasiti retete care includ wasabi, hreanul japonez. Acesta este identic la gust cu hreanul neaos, doar putin mai puternic, putand fi inlocuit cu succes in retete.

Iata cateva retete cu hrean:

Sos de hrean cu smantana si oua fierte

Sos de hrean cu iaurt

Salata de sfecla rosie cu hrean

Sos de hrean cu nuci sau migdale

Salata de cruditati cu hrean

Ciolan de vitel rasol cu hrean si smantana

Gaina rasol cu legume si hrean

Muschi de vaca cu crema de hrean de la Bunica

Tuslama

Peste la cuptor

Rulada de pui

Miel pe pat de sfecla rosie

Cosulete de primavara

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Ciorba cu carne de porc
2
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Parteneri
Blinii cu crema de somon
Bucataras.RO

Blinii cu crema de somon

Un aperitiv numai bun pentru zile speciale de sarbatoare. Nu ne omoram cu munca la el, dar va impresiona mesenii. Un blat...

Blinii cu crema de somon
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa