Plantele medicinale reprezinta o alternativa ideala la medicamentele pe care le gasim in farmacii; alese cu atentie si tinand cont de sfatul unui homeopat, ele pot vindeca si preveni, intarind organismul, fara efecte secundare.
Coada soricelului este o planta minune in lumea plantelor medicinale; de la ea se folosesc florile - Flores Millefolii - si planta cu frunze si flori - Herba Millefolii. Are proprietati antiseptice, datorita continutului ridicat de ulei volatil iar efectele sale curative se apropie de cele ale musetelului.
Coada soricelului este recomandata in afectiuni ale sistemului digestiv, ale stomacului si intestinelor, in tratarea enterocolitelor si a gastritelor; mai mult decat atat, ea calmeaza colicile stomacale si creste pofta de mancare.
Infuziile cu coada soricelului au actiuni benefice asupra ficatului si se recomanda si in stari alergice. In ceea ce priveste femeile, coada soricelului este cunoscuta pentru reglarea menstruatiei si calmarea durerilor, dar se poate folosi si in constipatie.
Ceaiul concentrat de coada soricelului este folosit in tratarea parazitilor intestinali insa el trebuie baut dimineata pe stomacul gol.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataEste un "dulce" foarte usor de facut, dar care necesita sa stea mult timp la cuptor, cel putin la al meu. Este...
Crema de zahar arsOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii