Pastreaza sanatatea plamanilor Kiwi contine mai multa vitamina C decat portocalele si este deosebit de eficace impotriva problemelor respiratorii, cum ar fi dificultatile de respiratie, astmul si tusea. Cercetatorii spun ca persoanele care consuma kiwi scapa mai rapid de raceli si au mai putine probleme respiratorii. Regleaza glicemia Fibrele continute de kiwi ajuta mancarea sa inainteze intr-un ritm normal prin sistemul digestiv si regleaza absorbtia de zahar, evitand ca nivelul glicemiei sa fie prea scazut sau prea ridicat.
Mentine sanatatea aparatului digestiv Fibrele din kiwi contribuie la trecerea alimentelor din stomac catre intestinul gros intr-un ritm normal, ceea ce ajuta aparatul digestiv sa nu fie suprasolicitat. Intareste sistemul osos si tesutul conjunctiv Vitamina C continuta de kiwi este un antioxidant indispensabil care circula prin corp, neutralizand radicalii liberi cu care intra in contact. Radicalii liberi pot afecta celulele sanatoase, provocand inflamatii la nivelul oaselor si tesutului conjunctiv. Din acest motiv, Vitamina C poate reduce severitatea simptomelor de artrita reumatoida sau osteoartrita. Kiwi este, de asemenea, o sursa imortanta de potasiu, element ce previne slabirea sistemului osos. Previne cancerul Stresul excesiv oxidativ provocat de radicalii liberi este asociat cu mai multe tipuri de cancer, cum ar fi cel pulmonar, bucal, de gat, de colon, de stomac si de esofag. Vitamina C din kiwi protejeaza corpul de acest stres oxidativ si ajuta vitamina E – un alt antioxidant – sa se mentina la un nivel ridicat. Intareste sistemul cardiovascular Studiile au descoperit ca o dieta bogata in fibre poate reduce nivelul colesterolului si poate scadea riscul aparitiei bolilor de inima. Kiwi contine fibre si vitamina C, un antioxidant puternic care protejeaza corpul de radicalii liberi ce pot provoca stres oxidativ si pot duce la o serie de afectiuni medicale severe, cum ar fi arteroscleroza. Vitamina C are capacitatea de a scadea valoarea tensiunii arteriale, reducand astfel sansele de dezvoltare a hipertensiunii arteriale, precum si a bolilor cardiovasculare. Vitamina C asigura, de asemenea, dilatarea vaselor de sange, prevenind astfel arteroscleroza, colesterolul ridicat, insuficienta cardiaca si angina pectorala. Consumul zilnic de kiwi poate reduce cantitatea trigliceridelor, evitand formarea cheagurilor de sange si protejand sanatatea cardiovasculara. Kiwi este o sursa excelenta de vitamina E, magneziu, potasiu si cupru, elemente ce protejeaza sistemul cardiovascular.
Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....
Cornulete cu mac de CraciunSarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.
Sarmale fierte in oala de lut1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)Ideal de facut si o mancare delicioasa.
Sufleu de dovlecel cu legumeSe pune untul intr-o cratita emailata, pe foc mic. Se adauga faina in ploaie, amestecand mereu pentru a se omogeniza bine. Se...
Sos „Robert"Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...
Prajitura simpla cu nuci si merePrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsReteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.
Tort Diplomat
Comentarii