Pastreaza sanatatea plamanilor Kiwi contine mai multa vitamina C decat portocalele si este deosebit de eficace impotriva problemelor respiratorii, cum ar fi dificultatile de respiratie, astmul si tusea. Cercetatorii spun ca persoanele care consuma kiwi scapa mai rapid de raceli si au mai putine probleme respiratorii. Regleaza glicemia Fibrele continute de kiwi ajuta mancarea sa inainteze intr-un ritm normal prin sistemul digestiv si regleaza absorbtia de zahar, evitand ca nivelul glicemiei sa fie prea scazut sau prea ridicat.
Mentine sanatatea aparatului digestiv Fibrele din kiwi contribuie la trecerea alimentelor din stomac catre intestinul gros intr-un ritm normal, ceea ce ajuta aparatul digestiv sa nu fie suprasolicitat. Intareste sistemul osos si tesutul conjunctiv Vitamina C continuta de kiwi este un antioxidant indispensabil care circula prin corp, neutralizand radicalii liberi cu care intra in contact. Radicalii liberi pot afecta celulele sanatoase, provocand inflamatii la nivelul oaselor si tesutului conjunctiv. Din acest motiv, Vitamina C poate reduce severitatea simptomelor de artrita reumatoida sau osteoartrita. Kiwi este, de asemenea, o sursa imortanta de potasiu, element ce previne slabirea sistemului osos. Previne cancerul Stresul excesiv oxidativ provocat de radicalii liberi este asociat cu mai multe tipuri de cancer, cum ar fi cel pulmonar, bucal, de gat, de colon, de stomac si de esofag. Vitamina C din kiwi protejeaza corpul de acest stres oxidativ si ajuta vitamina E – un alt antioxidant – sa se mentina la un nivel ridicat. Intareste sistemul cardiovascular Studiile au descoperit ca o dieta bogata in fibre poate reduce nivelul colesterolului si poate scadea riscul aparitiei bolilor de inima. Kiwi contine fibre si vitamina C, un antioxidant puternic care protejeaza corpul de radicalii liberi ce pot provoca stres oxidativ si pot duce la o serie de afectiuni medicale severe, cum ar fi arteroscleroza. Vitamina C are capacitatea de a scadea valoarea tensiunii arteriale, reducand astfel sansele de dezvoltare a hipertensiunii arteriale, precum si a bolilor cardiovasculare. Vitamina C asigura, de asemenea, dilatarea vaselor de sange, prevenind astfel arteroscleroza, colesterolul ridicat, insuficienta cardiaca si angina pectorala. Consumul zilnic de kiwi poate reduce cantitatea trigliceridelor, evitand formarea cheagurilor de sange si protejand sanatatea cardiovasculara. Kiwi este o sursa excelenta de vitamina E, magneziu, potasiu si cupru, elemente ce protejeaza sistemul cardiovascular.
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciPentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...
Crema de legume cu rosii si perisoare de puiEste un aperitiv tare bun pe masa de sarbatori, de pus la pachet sau oricum preferati sa il serviti! Important este ca e...
Chec aperitivTarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...
Tarta cu dovlecei zucchiniAnul acesta am pus impreuna cu mama gogonele colorate si dragute, ne-am jucat aranjandu-le in borcane, dar cel mai mult o sa...
Gogonele in saramuraReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciSe face o maia dupa care se framanta bine aluatul din faina lapte cald si sare . Aluatul este bun si pentru paine. Se lasa la...
Placinta cu branza ca in MaramuresIngredientele, doar le-am enumerat deoarece fiecare in parte va adauga atat cat doreste , mai mult sau mai putin.
Pizza cu trei feluri de brânzăSe pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii