Macrisul (Rumex acestosa) este o leguma perena din grupa verdeturilor, intalnita in flora spontana. Se consuma numai frunzele care au un gus acrisor datorita: - continutului de fier si Vitamina C (61 mg pe 100 gr de macris), - 87 mg fosfor, - 258 g de potasiu pe 100 g de frunze proaspete. Macrisul are cel mai mare continut de acid oxalic dintre legumele -verdeturi, care are o actiune depurativa, usor diuretica si laxativa. Cu toate ca este consumat in toata tara, cea mai mare trecere o are in Ardeal. Macrisul se poate regasi pe mesele romanilor sub diferite forme de la salate, supe si ciorbe, mancaruri cu carne sau sub forma de piure de macris, sau combinat cu alte mancaruri.
Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsPentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...
Turta dulceUn piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptorTavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...
Tavalita glazurata de postSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelUn aperitiv rapid plin de vitamine
Cosulete aperitiv cu salata de telina si tonIn sosul alb preparat cu mai putina faina se adauga cartofi fierti si trecuti prin masina, cit mai fierbinti. Se amesteca...
Sos de cartofiPentru sos de castraveti cu smantana castravetii se curata de coaja, se oparesc, se taie in patru pe lungime, se curata de...
Sos de castraveti cu smantana
Comentarii