Din cele 500.000 de persoane pe care s-a realizat studiul, cei care au consumat mancare picanta de doua ori pe saptamana au avut cu 10% mai putine sanse de a dezvolta boli care sa le puna viata in pericol. La cei care au consumat de trei ori pe saptamana mancare picanta, riscul aparitiei unor boli periculoase a scazut cu 14%. Studiul a fost realizat pe subiecti cu varste intre 35 si 79 de ani, din 10 regiuni diferite ale Chinei. Iar in cei 7 ani au fost inregistrate 20.224 de decese. Studiul a fost publicat marti, 4 august, in British Medical Journal, insa este vorba doar despre o lucrare observationala, nu una stiintifica. Cu toate acestea, Nita Forouhi, profesor la Universitatea Cambridge, a declarat ca exista numeroase studii stiintifice care arata beneficiile consumului de ardei iute, datorita continutului mare de capsaicina - o substanta bioactiva cu proprietati antioxidante, antiinflamatorii si anticancerigene. De asemenea, s-a mai constatat ca cei care au consumat ardei iute proaspat, nu sub forma de pudra, au fost mai putin predispusi unor decese cauzate de cancer, boli de inima si diabet. Citeste si despre beneficiile mancarurilor picante Sursa foto si articol: cnn.com
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii