Mancarea picanta ne ajuta sa traim mai mult

Mancarea picanta ne ajuta sa traim mai mult

Din cele 500.000 de persoane pe care s-a realizat studiul, cei care au consumat mancare picanta de doua ori pe saptamana au avut cu 10% mai putine sanse de a dezvolta boli care sa le puna viata in pericol. La cei care au consumat de trei ori pe saptamana mancare picanta, riscul aparitiei unor boli periculoase a scazut cu 14%. Studiul a fost realizat pe subiecti cu varste intre 35 si 79 de ani, din 10 regiuni diferite ale Chinei. Iar in cei 7 ani au fost inregistrate 20.224 de decese. Studiul a fost publicat marti, 4 august, in British Medical Journal, insa este vorba doar despre o lucrare observationala, nu una stiintifica. Cu toate acestea, Nita Forouhi, profesor la Universitatea Cambridge, a declarat ca exista numeroase studii stiintifice care arata beneficiile consumului de ardei iute, datorita continutului mare de capsaicina - o substanta bioactiva cu proprietati antioxidante, antiinflamatorii si anticancerigene. De asemenea, s-a mai constatat ca cei care au consumat ardei iute proaspat, nu sub forma de pudra, au fost mai putin predispusi unor decese cauzate de cancer, boli de inima si diabet. Citeste si despre beneficiile mancarurilor picante Sursa foto si articol: cnn.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa