Minunatele portocale

Minunatele portocale


Portocalele, fie ele dulci, acre sau mandarine, cresc in portocali mereu verzi; cultivate in regiunile calde si cu o importanta comerciala deosebita, portocalele nu ar trebui sa lipseasca din dieta ta zilnica. Originare din sud-estul Asiei, ele au fost introduse in zona mediteraneana de catre arabi in secolul X.

Portocalele apartin genului Citrus, din familia Rutacee; portocala dulce, cea care place tuturor, are denumirea Citrus sinensis.

Portocalele pot fi consumate ca atare, sau in diverse combinatii cu alte fructe; de asemenea, sucul natural de portocale este deosebit de sanatos si plin de vitamine. Cu un continut ridicat de vitamina C, portocala contine o serie de acizi esentiali pentru organism, cu rol important in regenerarea celulara. Portocala este o sursa buna de vitamina A si alte flavonoide ca alfa carotene, beta carotene, zeaxantin, beta criptoxantina si luteina. Aceste substante sunt cunoscute pentru proprietatile lor antioxidante. De asemenea, vitamina A este necesara pentru mentinerea sanatatii mucoaselor si pielii si este esentiala pentru vedere. Consumul de fructe bogate in bioflavonoizi ajuta organismul sa se protejeze impotriva cancerului pulmonar si cancerul cavitatii bucale. Alege portocalele grele, acelea sunt coapte si zemoase, daca fructul este usor inseamna ca este prea copt. De asemenea daca are o pata galbena in jurul coditei inseamna ca a fost inghetat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata de caise

Dulceata de caise

Am avut cateva caise pe acasa care stateau sa se strice . In urma cu vreo luna si jumatate am comandat Green Sugar gelifiant...

Dulceata de caise
Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel

Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel

Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel, mega delicios!

Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel
Supa cremoasa de rosii si ardei copti

Supa cremoasa de rosii si ardei copti

E minunata pentru zilele de vara, se face rapid si se poate servi atat calda cat si rece. Retete dietetice

Supa cremoasa de rosii si ardei copti
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Tort de ciocolata
2
Torturi

Tort de ciocolata

Tortul de ciocolata, cu crema fina si blat pufos, usor insiropat, aromat cu portocala, este perfect pentru orice eveniment...

Tort de ciocolata
Ciorba cu carne de porc
3
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Rulouri cu nectarine și gorgonzola
4
Retete culinare

Rulouri cu nectarine și gorgonzola

Rulouri cu nectarine și gorgonzola - Un aperitiv rafinat și surprinzător, combinând dulceața nectarinelor cu gustul...

Rulouri cu nectarine și gorgonzola
Parteneri
Desert rulada cu zmeura
Bucataras.RO

Desert rulada cu zmeura

O rulada cu blat pufos de cacao si o crema de fructe, in acest caz de zmeura, pentru mine este desertul perfect, perfect...

Desert rulada cu zmeura
Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Gustos.RO

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
ReteteCulinare.RO

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia