Portocalele, fie ele dulci, acre sau mandarine, cresc in portocali mereu verzi; cultivate in regiunile calde si cu o importanta comerciala deosebita, portocalele nu ar trebui sa lipseasca din dieta ta zilnica. Originare din sud-estul Asiei, ele au fost introduse in zona mediteraneana de catre arabi in secolul X.
Portocalele apartin genului Citrus, din familia Rutacee; portocala dulce, cea care place tuturor, are denumirea Citrus sinensis.
Portocalele pot fi consumate ca atare, sau in diverse combinatii cu alte fructe; de asemenea, sucul natural de portocale este deosebit de sanatos si plin de vitamine. Cu un continut ridicat de vitamina C, portocala contine o serie de acizi esentiali pentru organism, cu rol important in regenerarea celulara. Portocala este o sursa buna de vitamina A si alte flavonoide ca alfa carotene, beta carotene, zeaxantin, beta criptoxantina si luteina. Aceste substante sunt cunoscute pentru proprietatile lor antioxidante. De asemenea, vitamina A este necesara pentru mentinerea sanatatii mucoaselor si pielii si este esentiala pentru vedere. Consumul de fructe bogate in bioflavonoizi ajuta organismul sa se protejeze impotriva cancerului pulmonar si cancerul cavitatii bucale. Alege portocalele grele, acelea sunt coapte si zemoase, daca fructul este usor inseamna ca este prea copt. De asemenea daca are o pata galbena in jurul coditei inseamna ca a fost inghetat.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteO mancare gustoasa in sezonul rece
Iepure cu cartofi la cuptor• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii