Patrunjelul – medicamentul din gradina

Are efect anticancerigen Studiile arata faptul ca unul din compusii organici aflati in patrunjel, miristicinul, inhiba formarea tumorilor ( in special a celor la plamani ) si activeaza o enzima ce lupta impotriva oxidarii moleculelor. Miristicinul poate neutraliza si agentii nocivi aflati in fumul de tigara, actionand astfel impotriva cancerului de colon si de prostata.   Contine antioxidanti Patrunjelul este bogat in substante antioxidante, contribuind la distrugerea radicalilor liberi si protejarea celulelor in fata procesului de oxidare. Luteolina, cel mai puternic antioxidant din patrunjel, ajuta metabolismul si actioneaza ca un antiinflamator. In plus, doua linguri de patrunjel contin 16% din doza zilnica recomandata de Vitamina C si peste 12% din doza de Vitamina A – ambele vitamine fiind puternici antioxidanti.   Este antiinflamator Alaturi de luteolina, vitamina C aflata in patrunjel are efecte antiinflamatoare. Daca este consumat in mod regulat, patrunjelul poate combate afectiuni precum cum ar fi osteoartrita ( degenerare a cartilajului articular ) si artrita reumatoida (o boala ce cauzeaza inflamatii ale articulatiilor).   Sustine sistemul imunitar Vitamina C şi vitamina A, ambele continute de patrunjel, ajuta la dezvoltarea si mentinerea sistemului imunitar, fiecare din cele doua vitamine avand rolul sau bine definit. Vitamina C este necesara pentru productia colagenului. Acest nutrient esential accelereaza capacitatea organismului de a-si vindeca ranile si, de asemenea, mentine sanatatea oaselor si a dintilor. Vitamina A intareste ochii, caile respiratorii, urinare si intestinale. Mai mult decat atat, limfocitele, celulele albe din sange, se bazeaza pe vitamina A pentru a lupta împotriva infectiilor din organism.   Mentine sanatatea inimii Homocisteina, un aminoacid aflat in organsimul uman, ameninta vasele de sange atunci cand valorile sale devin prea mari. Din fericire, acidul folic (sau vitamina B9) prezent in patrunjel ajuta la transformarea homocisteinei in molecule inofensive. Consumul regulat al patrunjelului poate ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare, cum ar fi atacul de cord, accidentul vascular cerebral si ateroscleroza.   Contine vitamina K Doua linguri de patrunjel contin 153% din necesarul zilnic de vitamina K al organismului, aceasta fiind responsabila de sinteza osteocalcinei, o proteina care intareste compozitia oaselor noastre. Vitamina K previne, de asemenea, depunerea calciului pe tesuturi, protejandu-ne in acest fel de ateroscleroza, boli cardiovasculare si accidente vasculare cerebrale. In plus, vitamina K aflata in patrunjel este esentiala in ceea ce priveste sintetizarea grasimii necesare pentru a mentine teaca de mielina in jurul nervilor si, prin urmare, ocroteste sistemul nostru nervos ca pe un întreg

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat, o mancare de sezon delicioasa.

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat
Reteta olteneasca: Ciorba de dovlecei umpluti

Reteta olteneasca: Ciorba de dovlecei umpluti

Ciorba de dovlecei umpluti este o reteta olteneasca delicioasa, o ciorba consistenta, o reteta de ciorba de vara.

Reteta olteneasca: Ciorba de dovlecei umpluti
Cele mai apreciate rețete
Ciorba cu carne de porc
1
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Rulouri cu nectarine și gorgonzola
2
Retete culinare

Rulouri cu nectarine și gorgonzola

Rulouri cu nectarine și gorgonzola - Un aperitiv rafinat și surprinzător, combinând dulceața nectarinelor cu gustul...

Rulouri cu nectarine și gorgonzola
Compot de prune
3
Compoturi

Compot de prune

Fructele se spala, se pun in borcane sau in sticle cu gatul larg si se acopera cu zahar. Se pune peste zahar un plic de zahar...

Compot de prune
Nectar de caise
4
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Salata de varza cu verdeata
5
Salate de legume

Salata de varza cu verdeata

Salata de varza cu verdeata este o salata delicioasa si sanatoasa ce se poate prepara in doar 15 minute. Se spala varza si se...

Salata de varza cu verdeata
Parteneri
Napolitane cu nuca si caramel
Bucataras.RO

Napolitane cu nuca si caramel

Au iesit dementiale,m-am inspirat de la Timeea :) Multumesc fata draga :-*

Napolitane cu nuca si caramel
Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Gustos.RO

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure
ReteteCulinare.RO

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia