Patrunjelul – medicamentul din gradina

Are efect anticancerigen Studiile arata faptul ca unul din compusii organici aflati in patrunjel, miristicinul, inhiba formarea tumorilor ( in special a celor la plamani ) si activeaza o enzima ce lupta impotriva oxidarii moleculelor. Miristicinul poate neutraliza si agentii nocivi aflati in fumul de tigara, actionand astfel impotriva cancerului de colon si de prostata.   Contine antioxidanti Patrunjelul este bogat in substante antioxidante, contribuind la distrugerea radicalilor liberi si protejarea celulelor in fata procesului de oxidare. Luteolina, cel mai puternic antioxidant din patrunjel, ajuta metabolismul si actioneaza ca un antiinflamator. In plus, doua linguri de patrunjel contin 16% din doza zilnica recomandata de Vitamina C si peste 12% din doza de Vitamina A – ambele vitamine fiind puternici antioxidanti.   Este antiinflamator Alaturi de luteolina, vitamina C aflata in patrunjel are efecte antiinflamatoare. Daca este consumat in mod regulat, patrunjelul poate combate afectiuni precum cum ar fi osteoartrita ( degenerare a cartilajului articular ) si artrita reumatoida (o boala ce cauzeaza inflamatii ale articulatiilor).   Sustine sistemul imunitar Vitamina C şi vitamina A, ambele continute de patrunjel, ajuta la dezvoltarea si mentinerea sistemului imunitar, fiecare din cele doua vitamine avand rolul sau bine definit. Vitamina C este necesara pentru productia colagenului. Acest nutrient esential accelereaza capacitatea organismului de a-si vindeca ranile si, de asemenea, mentine sanatatea oaselor si a dintilor. Vitamina A intareste ochii, caile respiratorii, urinare si intestinale. Mai mult decat atat, limfocitele, celulele albe din sange, se bazeaza pe vitamina A pentru a lupta împotriva infectiilor din organism.   Mentine sanatatea inimii Homocisteina, un aminoacid aflat in organsimul uman, ameninta vasele de sange atunci cand valorile sale devin prea mari. Din fericire, acidul folic (sau vitamina B9) prezent in patrunjel ajuta la transformarea homocisteinei in molecule inofensive. Consumul regulat al patrunjelului poate ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare, cum ar fi atacul de cord, accidentul vascular cerebral si ateroscleroza.   Contine vitamina K Doua linguri de patrunjel contin 153% din necesarul zilnic de vitamina K al organismului, aceasta fiind responsabila de sinteza osteocalcinei, o proteina care intareste compozitia oaselor noastre. Vitamina K previne, de asemenea, depunerea calciului pe tesuturi, protejandu-ne in acest fel de ateroscleroza, boli cardiovasculare si accidente vasculare cerebrale. In plus, vitamina K aflata in patrunjel este esentiala in ceea ce priveste sintetizarea grasimii necesare pentru a mentine teaca de mielina in jurul nervilor si, prin urmare, ocroteste sistemul nostru nervos ca pe un întreg

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Ciorba de fasole ardeleneasca cu pancetta
Bucataras.RO

Ciorba de fasole ardeleneasca cu pancetta

Mie imi place foarte mult varianta asta ardeleneasca,am folosit pancetta ,ca altceva nu am gasit

Ciorba de fasole ardeleneasca cu pancetta
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise