Are efect anticancerigen Studiile arata faptul ca unul din compusii organici aflati in patrunjel, miristicinul, inhiba formarea tumorilor ( in special a celor la plamani ) si activeaza o enzima ce lupta impotriva oxidarii moleculelor. Miristicinul poate neutraliza si agentii nocivi aflati in fumul de tigara, actionand astfel impotriva cancerului de colon si de prostata. Contine antioxidanti Patrunjelul este bogat in substante antioxidante, contribuind la distrugerea radicalilor liberi si protejarea celulelor in fata procesului de oxidare. Luteolina, cel mai puternic antioxidant din patrunjel, ajuta metabolismul si actioneaza ca un antiinflamator. In plus, doua linguri de patrunjel contin 16% din doza zilnica recomandata de Vitamina C si peste 12% din doza de Vitamina A – ambele vitamine fiind puternici antioxidanti. Este antiinflamator Alaturi de luteolina, vitamina C aflata in patrunjel are efecte antiinflamatoare. Daca este consumat in mod regulat, patrunjelul poate combate afectiuni precum cum ar fi osteoartrita ( degenerare a cartilajului articular ) si artrita reumatoida (o boala ce cauzeaza inflamatii ale articulatiilor). Sustine sistemul imunitar Vitamina C şi vitamina A, ambele continute de patrunjel, ajuta la dezvoltarea si mentinerea sistemului imunitar, fiecare din cele doua vitamine avand rolul sau bine definit. Vitamina C este necesara pentru productia colagenului. Acest nutrient esential accelereaza capacitatea organismului de a-si vindeca ranile si, de asemenea, mentine sanatatea oaselor si a dintilor. Vitamina A intareste ochii, caile respiratorii, urinare si intestinale. Mai mult decat atat, limfocitele, celulele albe din sange, se bazeaza pe vitamina A pentru a lupta împotriva infectiilor din organism. Mentine sanatatea inimii Homocisteina, un aminoacid aflat in organsimul uman, ameninta vasele de sange atunci cand valorile sale devin prea mari. Din fericire, acidul folic (sau vitamina B9) prezent in patrunjel ajuta la transformarea homocisteinei in molecule inofensive. Consumul regulat al patrunjelului poate ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare, cum ar fi atacul de cord, accidentul vascular cerebral si ateroscleroza. Contine vitamina K Doua linguri de patrunjel contin 153% din necesarul zilnic de vitamina K al organismului, aceasta fiind responsabila de sinteza osteocalcinei, o proteina care intareste compozitia oaselor noastre. Vitamina K previne, de asemenea, depunerea calciului pe tesuturi, protejandu-ne in acest fel de ateroscleroza, boli cardiovasculare si accidente vasculare cerebrale. In plus, vitamina K aflata in patrunjel este esentiala in ceea ce priveste sintetizarea grasimii necesare pentru a mentine teaca de mielina in jurul nervilor si, prin urmare, ocroteste sistemul nostru nervos ca pe un întreg
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcDe cate ori cumpar capsuni dulci si aromate, nu ma pot abtine sa nu pregatesc ceva dulce. Folosesc si fructe congelate, dar...
Desert prajitura cu capsuni, ciocolata, frisca si limeIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii