Piersicile: fructe parfumate de vara

Piersicile: fructe parfumate de vara

Piersicile sunt considerate adevarate comori ale naturii atat datorita faptului ca sunt extrem de savuroase cat si pentru ca aduc nenumarate beneficii sanatatii. In China, la patria piersicilor, aceasta a fost intotdeauna un simbol al longevitatii si una din componentele “elixirului tineretii vesnice”. Chiar daca in nenumarate diete regasim ideea ca un trai sanatos presupune renuntarea la multe delicii, in ceea ce priveste piersica nu exista replica in acest sens. Piersicile sunt recomandate copiilor, precum si persoanelor slabite dupa boala pentru a-si imbunatati pofta de mancare,fiind un produs foarte usor de digerabil. Se spune ca piersicile imbunatatesc functia secretoare a stomacului, digestia. La fel ca si nectarinele sau caisele, piersicile au un continut bogat in vitamina A, B1, B2 si C, dar si in minerale, fosfor, fier si potasiu. 100 g piersici mai contin 0,7 g proteine, 0,09 g lipide, 11,10 g car­bo­hi­drati, 2 g de fibre, 5 mg de calciu, 0,11 mg de fier, 7 mg de magneziu, 12 mg de fos­for (ajuta la mentinerea sana­tatii celulelor nervoase), 197 mg de potasiu, 0,14 mg de zinc, 0, 068 mg cupru, 0,047 mg de potasiu, 6,6 mg vitamina C.
Datorita continutului mare de zahar si hidrati de carbon, acest fruct furnineaza cantitati semnificative de energie organismului nostru. Fosforul din compozitia piersicii are un beneficiu incontestabil in tratarea afectiunilor nevrotice. Datorita continutului mare de vitamine, piersica contribuie la echilibrarea sistemului nervos, cresterea sistemului imunitar si usureaza sinteza hemoglobinei. De asemenea, piersicile sunt considerate laxative usoare, fapt pentru care sunt recomandate in curele de slabire si tratarea constipatiei atat de suparatoare. Cum alegem piersicile? Atunci cand ne aflam la standul de fructe si dorim sa cumparam piersici este bine sa fim pretentiosi. O piersica buna trebuie sa aiba o aroma imbietoare. De aceea, fructele fara acel miros specific ar trebui evitate, deoarece ar putea fi seci sau foarte apoase si fara gust. Depozitatrea lor trebuie facuta intr-un mediu corespunzator si optim, deoarece piersicile sunt foarte sensibile. De aceea, cel mai bine ele se tin in frigider una langa cealalta. Se recomanda si o cura de piersici, timp de doua saptamani, in locul micului dejun se consuma 4 piersici proaspete, cu coaja, bine spalate. Parfumul si gustul usor acrisor face ca piersicile sa fie perfecte in retete de prajituri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc