Piersicile sunt considerate adevarate comori ale naturii atat datorita faptului ca sunt extrem de savuroase cat si pentru ca aduc nenumarate beneficii sanatatii. In China, la patria piersicilor, aceasta a fost intotdeauna un simbol al longevitatii si una din componentele “elixirului tineretii vesnice”. Chiar daca in nenumarate diete regasim ideea ca un trai sanatos presupune renuntarea la multe delicii, in ceea ce priveste piersica nu exista replica in acest sens. Piersicile sunt recomandate copiilor, precum si persoanelor slabite dupa boala pentru a-si imbunatati pofta de mancare,fiind un produs foarte usor de digerabil. Se spune ca piersicile imbunatatesc functia secretoare a stomacului, digestia. La fel ca si nectarinele sau caisele, piersicile au un continut bogat in vitamina A, B1, B2 si C, dar si in minerale, fosfor, fier si potasiu. 100 g piersici mai contin 0,7 g proteine, 0,09 g lipide, 11,10 g carbohidrati, 2 g de fibre, 5 mg de calciu, 0,11 mg de fier, 7 mg de magneziu, 12 mg de fosfor (ajuta la mentinerea sanatatii celulelor nervoase), 197 mg de potasiu, 0,14 mg de zinc, 0, 068 mg cupru, 0,047 mg de potasiu, 6,6 mg vitamina C.
Datorita continutului mare de zahar si hidrati de carbon, acest fruct furnineaza cantitati semnificative de energie organismului nostru. Fosforul din compozitia piersicii are un beneficiu incontestabil in tratarea afectiunilor nevrotice. Datorita continutului mare de vitamine, piersica contribuie la echilibrarea sistemului nervos, cresterea sistemului imunitar si usureaza sinteza hemoglobinei. De asemenea, piersicile sunt considerate laxative usoare, fapt pentru care sunt recomandate in curele de slabire si tratarea constipatiei atat de suparatoare. Cum alegem piersicile? Atunci cand ne aflam la standul de fructe si dorim sa cumparam piersici este bine sa fim pretentiosi. O piersica buna trebuie sa aiba o aroma imbietoare. De aceea, fructele fara acel miros specific ar trebui evitate, deoarece ar putea fi seci sau foarte apoase si fara gust. Depozitatrea lor trebuie facuta intr-un mediu corespunzator si optim, deoarece piersicile sunt foarte sensibile. De aceea, cel mai bine ele se tin in frigider una langa cealalta. Se recomanda si o cura de piersici, timp de doua saptamani, in locul micului dejun se consuma 4 piersici proaspete, cu coaja, bine spalate. Parfumul si gustul usor acrisor face ca piersicile sa fie perfecte in retete de prajituri.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriSe taie carnea de pui ca pt snitzel(dar nu se bate); eu am folosit pulpe dezosate dar e ok si piept. Cartofii se curata si se...
Pui surprizaAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii