Hipertensiunea arteriala este o afectiune care nu trebuie neglijata; pe langa medicatia recomandata de doctor, cei care sufera de aceasta boala ar trebui sa ia in considerare si tratamentele alternative, in care se incadreaza ceaiurile din plante medicinale.
Ceaiurile de plante, usturoiul si sucurile de legume si-au dovedit si ele, pe langa medicamente, eficienta in mentinerea intre valori normale a tensiunii arteriale; mai mult decat atat, in cazul lor nu poate fi vorba de efecte secundare.
Paducel:
Se pot folosi florile, frunzele si fructele acestei plante. Se prepara o infuzie cu o lingurita de plante la o cana de apa, infuzia trebuie sa se bea in cursul unei zile. Un alt mod de utilizare a paducelului este si tinctura: se pun 20 g planta la macerat in 100 ml alcool de 70 grade, timp de 10 zile. Din aceasta tinctura se iau cate 10-15 picaturi de trei ori pe zi inainte de masa.
Usturoi: Infuzia de usturoi se prepara folosind 5 catei mari de usturoi care se piseaza si se amesteca apoi cu un sfert de litru de apa clocotita. Dupa ce s-a racit se consuma, in decursul unei zile, tratamentul repetandu-se timp de 30 de zile.
Busuioc:
De la busuioc se folosesc frunzele, proaspete sau uscate. Infuzia se prepara turnandu-se o cana de apa fiarta peste 2 lingurite de frunze uscate. Dupa 5-10 minute se strecoara compozitia si se indulceste cu miere de albine; se mai poate adauga zeama de lamaie.
Vasc:
Frunzele de vasc se dau la macerat, la rece. Doua lingurite de planta se pun intr-o jumatate de litru de apa rece si se lasa timp de 8 ore. Se strecoara, se indulceste cu miere si se bea in cursul unei zile.
Coada soricelului:
Se prepara o infuzie din doua lingurite de planta- frunze, uscate sau proapete si 200 ml de apa fiarta; se beau 2-3 cani pe zi, ceaiul putand fi indulcit cu miere.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii