Plantele si hipertensiunea

Hipertensiunea arteriala este o afectiune care nu trebuie neglijata; pe langa medicatia recomandata de doctor, cei care sufera de aceasta boala ar trebui sa ia in considerare si tratamentele alternative, in care se incadreaza ceaiurile din plante medicinale.
Ceaiurile de plante, usturoiul si sucurile de legume si-au dovedit si ele, pe langa medicamente, eficienta in mentinerea intre valori normale a tensiunii arteriale; mai mult decat atat, in cazul lor nu poate fi vorba de efecte secundare.

Paducel:
Se pot folosi florile, frunzele si fructele acestei plante. Se prepara o infuzie cu o lingurita de plante la o cana de apa, infuzia trebuie sa se bea in cursul unei zile. Un alt mod de utilizare a paducelului este si tinctura: se pun 20 g planta la macerat in 100 ml alcool de 70 grade, timp de 10 zile. Din aceasta tinctura se iau cate 10-15 picaturi de trei ori pe zi inainte de masa.

Usturoi: Infuzia de usturoi se prepara folosind 5 catei mari de usturoi care se piseaza si se amesteca apoi cu un sfert de litru de apa clocotita. Dupa ce s-a racit se consuma, in decursul unei zile, tratamentul repetandu-se timp de 30 de zile.

Busuioc:
De la busuioc se folosesc frunzele, proaspete sau uscate. Infuzia se prepara turnandu-se o cana de apa fiarta peste 2 lingurite de frunze uscate. Dupa 5-10 minute se strecoara compozitia si se indulceste cu miere de albine; se mai poate adauga zeama de lamaie.

Vasc:
Frunzele de vasc se dau la macerat, la rece. Doua lingurite de planta se pun intr-o jumatate de litru de apa rece si se lasa timp de 8 ore. Se strecoara, se indulceste cu miere si se bea in cursul unei zile.

Coada soricelului:
Se prepara o infuzie din doua lingurite de planta- frunze, uscate sau proapete si 200 ml de apa fiarta; se beau 2-3 cani pe zi, ceaiul putand fi indulcit cu miere.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Tarta cu mere si scortisoara
1
Tarte

Tarta cu mere si scortisoara

Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...

Tarta cu mere si scortisoara
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
2
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Feijoada - tocana braziliana cu fasole
3
Mancaruri cu carne

Feijoada - tocana braziliana cu fasole

Feijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...

Feijoada - tocana braziliana cu fasole
Ciorba de loboda cu omleta
4
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Ciorba de loboda cu franjuri de ou
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Parteneri
Ciorba cu carne de porc
Bucataras.RO

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola