Capsunele (denumirea stiintifica Fragaria Viridis) este originar din Europa si Asia Centrala. Chiar daca la noi se gaseste pe piata proaspat doar 4-5 saptamani pe an, acest minunat fruct bogat in dulceturi, in continutul mare de apa si fibre, trebuie consumat cu placere. La inceputul lunii iunie, poti tine o cura de sanatate cu delicioasele capsuni, consumand timp de 10 zile, in fiecare dimineata, cate 250 g ca mic dejun. In acest fel se asigura necesarul zilnic de minerale si de vitamine (C si K). O portie de capsune are un aport de 210 mg de potasiu, un mineral care diminueaza riscul de atac de cord sau de atac cerebral. Iar daca ai o digestie dificila, tensiune ridicata sau nivelul colesterolului crescut, mananca zilnic 500 g ca mic dejun sau cina. Nu trebuie sa trecem cu vederea posibilele efecte negative pentru unele persoane cum ar fi cel alergenic. Medicii nu recomanda capsuni copiilor sub 4 ani, iar cei cu varste apropiate trebuie sa consume in cantitati reduse. Capsunele nu sunt recomandate nici persoanelor cu intoleranta la aspirina deoarece contin acid acetilsalicilic.
Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiAmbele bunici gospodine desavarsite, am avut de unde invata, mai intai mama, apoi eu. Un deliciu de reteta, mai ales daca...
Zacusca de ghebePui la tigaie cu rosii si usturoi este o reteta delicioasa si foarte usor de preparat. Pentru a pregati aceasta reteta cu...
Pui cu rosii si usturoi (ostropel)O salata usoara, plina de vitamine, buna atat in zilele de post cat si pentru cei care vor sa tina dieta. Este o combinatie...
Salata de cruditatiPrajitura After Eight este o prajitura de casa absolut delicioasa, o reteta de prajitura cu crema cu aroma de menta, ca si...
Prajitura After EightPrajitura de casa cu mac este o prajitura absolut delicioasa de casa. Este o reteta de prajitura cu mac ce se preteaza pe...
Prajitura de casa cu macZacusca cu vinete si morcov este o varianta speciala, ce merita incercata! Pentru aceasta se spala toate legumele si se...
Zacusca cu vinete si morcovSe prepara foarte usor si este asa bunaaa....preferata mea :)
Ciorba cu coasta afumataA inceput postul...Si cel mai simplu desert ,care sa va incante papilele gustative , este acesta. Merg de minune asa simple...
Gogosi de postIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazieReteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Comentarii