Proprietatile capsunilor

Capsunele (denumirea stiintifica Fragaria Viridis) este originar din Europa si Asia Centrala. Chiar daca la noi se gaseste pe piata proaspat doar 4-5 saptamani pe an, acest minunat fruct bogat in dulceturi, in continutul mare de apa si fibre, trebuie consumat cu placere. La inceputul lunii iunie, poti tine o cura de sanatate cu delicioasele capsuni, consumand timp de 10 zile, in fiecare dimineata, cate 250 g ca mic dejun. In acest fel se asigura necesarul zilnic de minerale si de vitamine (C si K). O portie de capsune are un aport de 210 mg de potasiu, un mineral care diminueaza riscul de atac de cord sau de atac cerebral. Iar daca ai o digestie dificila, tensiune ridicata sau nivelul colesterolului crescut, mananca zilnic 500 g ca mic dejun sau cina. Nu trebuie sa trecem cu vederea posibilele efecte negative pentru unele persoane cum ar fi cel alergenic. Medicii nu recomanda capsuni copiilor sub 4 ani, iar cei cu varste apropiate trebuie sa consume in cantitati reduse. Capsunele nu sunt recomandate nici persoanelor cu intoleranta la aspirina deoarece contin acid acetilsalicilic.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci