Proprietatile capsunilor

Capsunele (denumirea stiintifica Fragaria Viridis) este originar din Europa si Asia Centrala. Chiar daca la noi se gaseste pe piata proaspat doar 4-5 saptamani pe an, acest minunat fruct bogat in dulceturi, in continutul mare de apa si fibre, trebuie consumat cu placere. La inceputul lunii iunie, poti tine o cura de sanatate cu delicioasele capsuni, consumand timp de 10 zile, in fiecare dimineata, cate 250 g ca mic dejun. In acest fel se asigura necesarul zilnic de minerale si de vitamine (C si K). O portie de capsune are un aport de 210 mg de potasiu, un mineral care diminueaza riscul de atac de cord sau de atac cerebral. Iar daca ai o digestie dificila, tensiune ridicata sau nivelul colesterolului crescut, mananca zilnic 500 g ca mic dejun sau cina. Nu trebuie sa trecem cu vederea posibilele efecte negative pentru unele persoane cum ar fi cel alergenic. Medicii nu recomanda capsuni copiilor sub 4 ani, iar cei cu varste apropiate trebuie sa consume in cantitati reduse. Capsunele nu sunt recomandate nici persoanelor cu intoleranta la aspirina deoarece contin acid acetilsalicilic.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
1
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Prajitura foaie peste foaie
2
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Lichior de menta
3
Romania

Lichior de menta

Lichiorul de menta este o bautura deosebita. Pentru a face aceasta reteta de lichior aveti nevoie frunze de menta, alcool si...

Lichior de menta
Plachie de crap
4
Romania

Plachie de crap

Plachia, una dintre cele mai simple si delicioase retete cu peste.

Plachie de crap
Gogosari cu conopida si struguri
5
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri