Ridichea neagra este mai mare decat ridichea obisnuita si are un gust distinct, usor iute. Ea contine rafanol, vitaminele B si C, magneziu, fier si calciu, iod.
Consumul acestei legume este indicat in litiaza biliara, insuficienta hepatica, afectiuni pulmonare, tuse, reumatism, guta, artrita, astm, alergii si eczeme.
Consumul de ridichea neagra poate avea si efecte secundare, cum sunt respiratia urat mirositoare si balonarile, astfel atunci cand va ganditi sa urmati o cura sau un tratament cu ea, cereti sfatul medicului.
Ridichea neagra contine 3/4 din cantitatea zilnica recomandata de vitamina C, creste imunitatea organismului, te apara de boli si infectii si are un efect tonic, detoxifiant. Este foarte buna si pentru copii, ajutand la fixarea calciului. In plus, scade colesterolul si previne aparitia bolilor de inima.
Cea mai importanta proprietate a ridichii negre este faptul ca ajuta in drenajul ficatului si vezicii biliare, precum si in eliminarea toxinelor din organism.
Se poate consuma cruda in salate sau data pe razatoare, cu putin zahar. In bucataria franceza este o garnitura excelenta pentru somon, ficat de gasca sau avocado.
Pentru cei aflati la dieta, trebuie cunoscut faptul ca ridichea stimuleaza apetitul si nu trebuie consumata in cantitati mari. Doza zilnica recomandata pentru tratarea diverselor afectiuni este de 100 pana la 400 ml suc de ridiche, insa poate provoca tulburari digestive. Daca va "arde" pe stomac, este indicat sa opriti imediat cura!
Ridichea neagra se curata de coaja, se zdrobeste si sucul pe care il lasa se bea pe stomacul gol, pentru toate afectiunile ficatului si bilei. Se poate consuma si macerata in vin alb, contra artrozei.
Pentru tuse persistenta se face un amestec de bucati mari de ridiche si zahar, pana lasa un sirop gros, care se consuma cate 2-3 lingurite pe stomacul gol, timp de 2-3 saptamani.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcCe poate fi mai bun in zilele de primavara, cand verdeturile abunda in gradini si in piete, decat un bors de stevie. Pregatit...
Bors de stevieIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii