Rosiile si sanatatea

In sensul botanic tomatele sunt fructe, ele neavand calitatea de desert precum o au alte fructe  ne referim ca si cum fac parte din categoria legumelor. Studiile privind licopenul, carotenoid gasit in tomate si tot ce e facut din ele este extraordinar pentru proprietatile sale antioxidante si prevenirea cancerului. Licopenele din tomate pot, de asemenea, oferi beneficii in cazul bolilor cardiovasculare, sucul de rosii poate reduce tendinta spre coagularea sangelui. Tomatele sunt o foarte buna sursa de vitamina K, importanta pentru mentinerea sanatatii oaselor. In franceza rosiei i se spune pomme d'amour, insemnand "marul dragostei” avand in vedere ca initial s-a considerat ca are calitati afrodisiace.   Pentru a beneficia din plin de calitatile extraordinare ale rosiilor trebuie sa respectam anumite reguli:   - Sa alegem rosii de culoare foarte intensa si inchisa. Sunt mai delicioase si au mai multi fitonutrienti printre care licopenul. - Sa nu gatim rosiile in recipiente de aluminiu avand in vedere ca aciditatea rosiilor poate afecta vasul. - Pentru a absorbi mai mult licopen este recomandat sa mancam rosiile cu coaja. - Fitonutrientii din tomate devin mai concentrati atunci cand acestea sunt sunt preparate intr-un sos sau pasta si mai usor absorbabili daca asociem rosiile cu ulei de masline.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori