Rozmarinul bun la toate

Rozmarinul este o planta mereu verde, cu frunzele ca niste ace si cu floricele albastre; infloreste primavara si vara in medii calde, umede si atinge o inaltime de pana la 5 picioare.

Numele sau deriva din latinescul ‘roua marii’, facand referinta la culoarea florilor sale:albastru deschis, pal si la faptul ca rozmarinul creste cel mai bine langa mare. Reprezinta un simbol al amintirilor si al prieteniei, si e purtat de multe ori de cuplurile care se casatoresc, ca semn al iubirii si fidelitatii.

Studii recente au aratat ca uleiul extras din rozmarin are proprietati terapeutice in ceea ce priveste prevenirea dezvoltarii tumorilor canceroase, la animale; cu toate acestea, efectele uleiului la om nu sunt inca bine documentate, si el nu ar trebui consumat. Chiar si cantitatile mici pot provoca probleme ale stomacului si ale rinichilor, iar in cantitati mari uleiul de rozmarin este otravitor. Cel mai bun insa este ceaiul, sau condimentul, insa femeile insarcinate nu ar trebui sa abuzeze de folosirea lui. Rozmarinul ajuta la calmarea muschilor, inclusiv cei ai tractului digestiv si ai uterului. Ceaiul are efecte tonice si poate fi folosit si ca antiseptic.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc