Rozmarinul, condimentul cel de toate zilele

Gustul sau aro mat, rasinos si usor amarui il face unul dintre cele mai potrivite condimente pentru bucatari romaneasca.

Rozmarinul este o planta mediteraneana din familia mentei si se cultiva peste tot in lume, mai ales in Europa de Vest, America si Mexic. In restaurante se foloseste atat pentru pentru aromarea otetului si uleiului de masline, cat si la cartofii taranesti sau la friptura de porc, deoarece prin fierbere sau prajire nu-si pierde gustul sau proprietatile.
In bucataria internationala se foloseste cu precadere la prepararea mielului, cartofilor sau puiului pe gratar.
Rozmariunul se foloseste atat proaspat, in diverse retete internationale, cat si uscat, sub forma de pulbere si are un gust mult mai pronuntat.
Culinar.ro va propune cateva retete cu rozmarin!
Cirese, nuci, rozmarin, branza brie in foietaj
Ciuperci cu salvie si rozmarin
Unt cu rozmarin
Rulouri cu parmezan si rozmarin
Pulpa de miel cu rozmarin si usturoi caramelizat
Platica cu rozmarin si sos de telina
Alte articole si retete despre si cu rozmarin:
Rozmarinul bun la toate
Piept de pui umplut cu ciuperci si rozmarin
Rozmarin

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Ciorba cu carne de porc
2
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Parteneri
Bors de stevie
Bucataras.RO

Bors de stevie

Ce poate fi mai bun in zilele de primavara, cand verdeturile abunda in gradini si in piete, decat un bors de stevie. Pregatit...

Bors de stevie
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa