Rozmarinul, condimentul cel de toate zilele

Gustul sau aro mat, rasinos si usor amarui il face unul dintre cele mai potrivite condimente pentru bucatari romaneasca.

Rozmarinul este o planta mediteraneana din familia mentei si se cultiva peste tot in lume, mai ales in Europa de Vest, America si Mexic. In restaurante se foloseste atat pentru pentru aromarea otetului si uleiului de masline, cat si la cartofii taranesti sau la friptura de porc, deoarece prin fierbere sau prajire nu-si pierde gustul sau proprietatile.
In bucataria internationala se foloseste cu precadere la prepararea mielului, cartofilor sau puiului pe gratar.
Rozmariunul se foloseste atat proaspat, in diverse retete internationale, cat si uscat, sub forma de pulbere si are un gust mult mai pronuntat.
Culinar.ro va propune cateva retete cu rozmarin!
Cirese, nuci, rozmarin, branza brie in foietaj
Ciuperci cu salvie si rozmarin
Unt cu rozmarin
Rulouri cu parmezan si rozmarin
Pulpa de miel cu rozmarin si usturoi caramelizat
Platica cu rozmarin si sos de telina
Alte articole si retete despre si cu rozmarin:
Rozmarinul bun la toate
Piept de pui umplut cu ciuperci si rozmarin
Rozmarin

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori