Pentru japonezi mancarea reprezinta sanatate. Japonia detine o mare varietate de alge pe ale caror proprietati curative si sanatatoase s-a bazat de mai bine de o mie de ani. Bogate in vitamine si minerale, algele au fost descoperite ca avand multe calitati care ajuta la purificarea si vindecarea organismului. Multi dintre noi se simt stanjeniti gandindu-se la ideea de a manca alge marine, dar e un lucru inedit faptul ca algele nu se mananca doar cu sushi, ci de asemanea in salate, se adauga la supe si la multe alte feluri de mancare. Exista mai multe tipuri de alge marine.
WAKAME Wakame este un gen de alge marine de culoare verde inchis, care se cumpara, de obicei, uscata. In Japonia adesea este mancata in salate si in supe. Wakame sunt bune pentru reglarea metabolismului, in tratarea diabetului, ca remediu impotriva caderii parului si a constipatiei.
KONBU Konbu are un usor gust sarat. Contine foarte mult iod care este eficient in sporirea energiei organismului. Acestea mai contin si potasiu care este benefic in scaderea presiunii sangelui. Konbu se mananca mai ales in supe.
NORI Nori, probabil este cel mai raspandit gen de alge, folosit pentru impachetarea sushi-ului. Nori se poate cumpara in orice perioada a anului si se gaseste sub forma de fasii uscate: este foarte important sa fie pastrate intr-un loc racoros. Nori sunt bogate in vitamina B1, care ajuta la convertirea carbohidratilor in energie. Mai contine si mult calciu alaturi de vitaminele B si C, care ajuta la calmarea organismului.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii