Semintele prajite de floarea soarelui, o bomba toxica

Semintele prajite de floarea soarelui, o bomba toxica

Crude, semintele de floarea soarelui contin grasimi sanatoase, fibre si proteine, vitamine (E, B1, B6, acid folic) si minerale (magneziu, seleniu, mangan, cupru, fosfor). De asemenea, acestea mai contin si substante (tryptofan si fitosteroli) care reduc nivelul de colesterol din sange, imbunatatesc sistemului imunitar si scad riscul aparitiei anumitor tipuri de cancer. Beneficiile includerii semintelor de floarea soarelui in dieta zilnica sunt numeroase: regleaza digestia, combat oboseala, stresul, insomnia, previn aparitia migrenelor si ajuta la eliminarea depozitelor de grasime din organism. Insa, prin prajire se pierde o mare parte din enzime si vitamine. Si, pentru ca grasimile sunt oxidate, semintele prajite devin bombe toxice. Daca in stare cruda semintele erau ideale pentru slabit, prin prajire, carbohidratii capata un indice glicemic mai mare si creste riscul ca acestia sa fie depusi sub forma de grasime. De asemenea, semintele prajite sunt consumate cu un adaos mare de sare, acesta pune un stres inutil pe rinichi si duce la retentia de apa si hipertensiune. Cand sunt consumate in cantitati mari, semintele prajite cu coaja mai dura reprezinta un pericol si pentru dantura, deoarece distrug smaltul dentar si favorizeaza aparitia petelor negre. Sursa foto: food.ndtv.com
Sursa articol: books.google.ro, adevarul.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci