Strugurii - medicament de sezon

In compozitia strugurilor se gasesc numarate vitamine cum ar fi A, B1, C, E, D si P, precum si fier, sodiu, calciu, potasiu, fosfor, magneziu, clor, siliciu, mangan, arsen si crom.   Datorita acestei compozitii fabuloase, strugurii sunt un adevarat medicament. Ei sunt folositi in tratarea unor afectiuni ca: hipertensiune, boli hepatice, biliare, digestie lenta, constipatie, tulburari hormonale la femei, anemie, etc.     In perioada convalescentei, mai ales dupa bolile infectioase, strugurii sunt un aliment excelent pentru ca se digera foarte usor, repara ceea ce au distrus medicamentele folosite in tratament si normalizeaza digestia.   Contraindicatii: strugurii nu pot fi consumati de cei care sufera de diabet, probleme renale grave, diaree cronica.   Trebuie sa tii cont ca strugurii sunt foarte dulci si ingrasa, deci nu sunt recomandati intr-o cura de slabire. Un kg de struguri echivaleaza ca si valoare nutritiva cu 1,5 kg de mere, 2 kg de piersici sau 3 kg de potocale.   Sucul de struguri sau mustul este indicat in diete, insa se recomanda indepartarea oricaror alte alimente dulci sau grase din alimentatie. In dieta cu must, odata cu pierderea kilogramelor, se elimina din organism si toxinele, fiind o dieta excelenta de detoxifiere.   Totusi, strugurii pot avea si un efect neplacut asupra intestinului si de aceea se recomanda introducerea treptata a acestora in alimentatie. Dupa ce organismul s-a obisnuit, putem consuma pana la 1 kg de struguri pe zi. In alegerea lor, putem tine cont si de faptul ca strugurii rosii, atat coaja, cat si samburii, scad nivelul colesterolului din sange, iar continutul de acizi grasi ofera protectie vasculara.   Strugurii pot fi folositi si extern, fiind o sursa de frumusete. Boabele de struguri strivite si puse intre doua comprese sterile indeparteaza porii inestetici de pe fata si ajuta la pigmentarea normala a pielii.   Tonifierea pielii se poate obtine si cu o masca pe baza de must tinut la frigider si aplicat rece pe fata, intre doua comprese.   Deci, in aceasta toamna, nu ocoliti strugurii, insa aveti grija la celelalte alimente pe care le consumati, sa nu va treziti cu cateva kilograme in plus peste noapte...
Si pentru a ne putea bucura de aroma strugurilor aici sunt cateva retete cu struguri:
Struguri la murat, Tarte cu fructe, mai multe retete cu struguri

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Chec rece cu fistic si ciocolata alba
Bucataras.RO

Chec rece cu fistic si ciocolata alba

O minunatie de arome!

Chec rece cu fistic si ciocolata alba
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos