In compozitia strugurilor se gasesc numarate vitamine cum ar fi A, B1, C, E, D si P, precum si fier, sodiu, calciu, potasiu, fosfor, magneziu, clor, siliciu, mangan, arsen si crom. Datorita acestei compozitii fabuloase, strugurii sunt un adevarat medicament. Ei sunt folositi in tratarea unor afectiuni ca: hipertensiune, boli hepatice, biliare, digestie lenta, constipatie, tulburari hormonale la femei, anemie, etc. In perioada convalescentei, mai ales dupa bolile infectioase, strugurii sunt un aliment excelent pentru ca se digera foarte usor, repara ceea ce au distrus medicamentele folosite in tratament si normalizeaza digestia. Contraindicatii: strugurii nu pot fi consumati de cei care sufera de diabet, probleme renale grave, diaree cronica. Trebuie sa tii cont ca strugurii sunt foarte dulci si ingrasa, deci nu sunt recomandati intr-o cura de slabire. Un kg de struguri echivaleaza ca si valoare nutritiva cu 1,5 kg de mere, 2 kg de piersici sau 3 kg de potocale. Sucul de struguri sau mustul este indicat in diete, insa se recomanda indepartarea oricaror alte alimente dulci sau grase din alimentatie. In dieta cu must, odata cu pierderea kilogramelor, se elimina din organism si toxinele, fiind o dieta excelenta de detoxifiere. Totusi, strugurii pot avea si un efect neplacut asupra intestinului si de aceea se recomanda introducerea treptata a acestora in alimentatie. Dupa ce organismul s-a obisnuit, putem consuma pana la 1 kg de struguri pe zi. In alegerea lor, putem tine cont si de faptul ca strugurii rosii, atat coaja, cat si samburii, scad nivelul colesterolului din sange, iar continutul de acizi grasi ofera protectie vasculara. Strugurii pot fi folositi si extern, fiind o sursa de frumusete. Boabele de struguri strivite si puse intre doua comprese sterile indeparteaza porii inestetici de pe fata si ajuta la pigmentarea normala a pielii. Tonifierea pielii se poate obtine si cu o masca pe baza de must tinut la frigider si aplicat rece pe fata, intre doua comprese. Deci, in aceasta toamna, nu ocoliti strugurii, insa aveti grija la celelalte alimente pe care le consumati, sa nu va treziti cu cateva kilograme in plus peste noapte...
Si pentru a ne putea bucura de aroma strugurilor aici sunt cateva retete cu struguri:
Struguri la murat, Tarte cu fructe, mai multe retete cu struguri
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasica• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoReteta facuta de la Moku tare bune au fost http://www.bucataras.ro/retete/galuste-cu-prune-64040.html Am dus si la...
Galuste cu pruneOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii