Strugurii - medicament de sezon

In compozitia strugurilor se gasesc numarate vitamine cum ar fi A, B1, C, E, D si P, precum si fier, sodiu, calciu, potasiu, fosfor, magneziu, clor, siliciu, mangan, arsen si crom.   Datorita acestei compozitii fabuloase, strugurii sunt un adevarat medicament. Ei sunt folositi in tratarea unor afectiuni ca: hipertensiune, boli hepatice, biliare, digestie lenta, constipatie, tulburari hormonale la femei, anemie, etc.     In perioada convalescentei, mai ales dupa bolile infectioase, strugurii sunt un aliment excelent pentru ca se digera foarte usor, repara ceea ce au distrus medicamentele folosite in tratament si normalizeaza digestia.   Contraindicatii: strugurii nu pot fi consumati de cei care sufera de diabet, probleme renale grave, diaree cronica.   Trebuie sa tii cont ca strugurii sunt foarte dulci si ingrasa, deci nu sunt recomandati intr-o cura de slabire. Un kg de struguri echivaleaza ca si valoare nutritiva cu 1,5 kg de mere, 2 kg de piersici sau 3 kg de potocale.   Sucul de struguri sau mustul este indicat in diete, insa se recomanda indepartarea oricaror alte alimente dulci sau grase din alimentatie. In dieta cu must, odata cu pierderea kilogramelor, se elimina din organism si toxinele, fiind o dieta excelenta de detoxifiere.   Totusi, strugurii pot avea si un efect neplacut asupra intestinului si de aceea se recomanda introducerea treptata a acestora in alimentatie. Dupa ce organismul s-a obisnuit, putem consuma pana la 1 kg de struguri pe zi. In alegerea lor, putem tine cont si de faptul ca strugurii rosii, atat coaja, cat si samburii, scad nivelul colesterolului din sange, iar continutul de acizi grasi ofera protectie vasculara.   Strugurii pot fi folositi si extern, fiind o sursa de frumusete. Boabele de struguri strivite si puse intre doua comprese sterile indeparteaza porii inestetici de pe fata si ajuta la pigmentarea normala a pielii.   Tonifierea pielii se poate obtine si cu o masca pe baza de must tinut la frigider si aplicat rece pe fata, intre doua comprese.   Deci, in aceasta toamna, nu ocoliti strugurii, insa aveti grija la celelalte alimente pe care le consumati, sa nu va treziti cu cateva kilograme in plus peste noapte...
Si pentru a ne putea bucura de aroma strugurilor aici sunt cateva retete cu struguri:
Struguri la murat, Tarte cu fructe, mai multe retete cu struguri

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi

Gogosi

Gogosi pufoase, facute cu paharul sau impletite. Iti trebuie un castron, o oala mica, un facalet si o tigaie adanca, in...

Gogosi
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

E o mâncărică foarte simplă şi rapidă în care am încercat să îmbin nişte legume pe care nu le mâncăm foarte des,...

Mancarica de legume gratinata
Dulceata de afine

Dulceata de afine

Un deliciu ,plin de culoare! Pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"

Dulceata de afine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema caramel
1
Romania

Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....

Prajitura cu foi si crema caramel
Gogosari in sos
2
Romania

Gogosari in sos

O reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...

Gogosari in sos
Prajitura foaie peste foaie
3
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Salata de iarna
4
Romania

Salata de iarna

Se spala si se curata foarte bine legumele, apoi se dau pe o razatoare mica. La fel se procedeaza cu merele. Se combina cu...

Salata de iarna
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
5
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)